Vianen,
05
juli
2016
|
10:50
Europe/Amsterdam

Sogeti realiseert e-werkplek voor 21.000 studenten ROC Midden Nederland

Met RemoteApp-oplossing overal en altijd toegang tot onderwijsapplicaties

In opdracht van ROC Midden Nederland heeft Sogeti een centrale werkplekoplossing op afstand gerealiseerd voor alle 21.000 studenten van de onderwijsinstelling. Met deze zogenaamde e-werkplek hebben studenten via zowel de schoolcomputer als via hun eigen laptop, tablet of smartphone overal en altijd toegang tot alle onderwijsapplicaties. De IT-dienstverlener maakt hiervoor gebruik van een RemoteApp-oplossing van UniDesk, gebouwd op het Microsoft platform. De oplossing is schaalbaar, stabiel en minder complex dan andere oplossingen. Verder kunnen wijzigingen in de software 60% sneller doorgevoerd worden. Eerder had Sogeti al de kantoorapplicaties van ROC Midden Nederland overgezet naar een Microsoft Office365 omgeving.

ROC Midden Nederland was op zoek naar een e-werkplek oplossing waarmee potentieel zo’n 20.000 van de in totaal 21.000 studenten tegelijkertijd op afstand toegang hebben tot het systeem. Verder is het belangrijk dat leerlingen vanuit een consistente weergave op elk willekeurig scherm toegang hebben tot alle applicaties. Steeds meer studenten werken op verschillende, door henzelf aangeschafte apparatuur. Nu heeft de student vanaf elk type toestel toegang tot de software die nodig is voor zijn of haar opleiding. Ook het beheer van de werkplekoplossing is nu een stuk eenvoudiger.

In overleg met de onderwijsinstelling heeft Sogeti gekozen voor een oplossing van UniDesk met Microsoft Hypervisor als basis. De vaste werkplekken zijn voorzien van het Windows 10 besturingssysteem. De architectuur zorgt voor nauwe integratie tussen de automatisering, opslag en het netwerk. Alle functies worden ondersteund met virtualisatietechnologie. Met deze oplossing is een eerder geplande investering voor de vervanging van 3.500 oude desktop pc’s niet meer nodig. Als alternatief voor de aanschaf van nieuwe pc’s worden nu alle onderwijsapplicaties via een RemoteApp oplossing centraal aangeboden op de bestaande desktops. Ongeacht het type hardware. Zowel hardware als software-updates worden op deze manier makkelijker en sneller gerealiseerd. In totaal zijn 2.200 bestaande desktop pc’s omgezet naar de nieuwe omgeving. Zo’n 1.500 andere apparaten maken ook gebruik van de oplossing voor toegang tot alle applicaties.

“Het beschikbaar stellen van nieuwe software duurde voorheen ongeveer zeven weken. Nu hebben onze studenten binnen twee weken een nieuwe versie van de collegesoftware. Via de RemoteApp omgeving weet ik ook zeker dat iedereen met dezelfde versie werkt,” zegt Rene van den Berg, Directeur ICT en Information Management van ROC Midden Nederland.

“ROC Midden Nederland is de eerste onderwijsinstelling in ons land die in staat is via elk type apparaat overal en altijd toegang te geven tot de college-applicaties via een identieke weergave op het scherm. We helpen de klant hiermee met een oplossing die stabiel is en eenvoudiger te beheren en daarmee ook aanzienlijke kostenbesparingen oplevert,” concludeert Chris Vlaanderen, Business Line Manager van Sogeti.

Over ROC Midden Nederland
ROC Midden Nederland is een onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs, VAVO Lyceum (voortgezet onderwijs voor volwassenen), bedrijfsopleidingen en participatieonderwijs in de provincie Utrecht. Bij de onderwijsinstelling werken bijna 1.600 medewerkers op meer dan 20 locaties. Zij verzorgen het onderwijs voor ongeveer 21.000 studenten. In co-creatie met het bedrijfsleven en de beroepspraktijk werken docenten in professionele onderwijsteams aan uitdagend onderwijs, waarbij kwaliteit en persoonlijk contact voorop staan. De beroepsopleidingen worden aangeboden in twaalf kleinschalige, branchegerichte mbo-colleges. Studenten worden zo opgeleid voor de toekomst op arbeidsmarkt of een vervolgopleiding.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, Internet of Things, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek,06-52327513.