10
september
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti sluit meerjarenovereenkomst met dienst Justis

Vianen, 10 september 2013 – Sogeti heeft een overeenkomst gesloten met Dienst Justis, onderdeel van het Ministerie van Veiligheid & Justitie. Binnen dit contract gaat Sogeti alle applicaties voor het screenen van personen en organisaties in ons land beheren en ontwikkelen. Dienst Justis voert jaarlijks ca. 1 miljoen screeningen uit en geeft daarvoor onder andere Verklaringen Omtrent Gedrag af. Zo draagt deze screeningsautoriteit bij aan een veiliger samenleving. Voor de nieuwe applicaties maakt Sogeti gebruik van de Oracle Services Oriented Architecture (SOA) technologie. Daarmee is Sogeti één van de eerste IT-dienstverleners in Nederland die deze nieuwe Oracle Suite inzet voor zo’n omvangrijk applicatielandschap. De overeenkomst tussen Sogeti en Dienst Justis is afgesloten voor een periode van drie jaar met een optionele verlenging naar vier jaar.

Dienst Justis wil zijn applicatielandschap volledig moderniseren op basis van de Oracle SOA Suite. Deze innovatieve technologie stelt deze Nederlandse screeningsautoriteit in staat haar processen te optimaliseren, standaardiseren en verder te automatiseren. Daarmee kan Dienst Justis sneller inspelen op beleids- en wetgevingswijzigingen. Het huidige applicatielandschap is gebaseerd op meerdere technische omgevingen en wordt beheerd door veel verschillende IT-dienstverleners. Dienst Justis heeft besloten dat te veranderen. Zij gaan zich richten op hun kerntaken, nemen afscheid van verschillende applicatiebeheerders en brengen nu het volledige beheer en ontwikkeling van alle negen applicaties onder bij Sogeti. In een transitieperiode van 11 weken neemt Sogeti het beheer van de applicaties van alle andere dienstverleners over. De nieuwe beheeraanpak is volledig gebaseerd op Agile. In dit traject werkt Sogeti samen met Whitehorses. Deze technologiepartner is gespecialiseerd in de middleware- en integratieoplossingen van Oracle, zoals Oracle WebLogic, SOA Suite en BPM Suite.

“We zijn onder de indruk van de voorgestelde aanpak van Sogeti. We hebben vertrouwen in hun samenwerkingsvoorstel en kennis en kunde van onze oude en nieuwe applicatie-omgeving”, aldus Rieneke van Zutphen, directeur Bedrijfsvoering & Uitvoeringsbeleid van Justis.

“Wij voorzien een sterk toenemende vraag naar inzet van de innovatieve Oracle SOA Suite. Deze samenwerking met Dienst Justis en technologiepartner Whitehorses stelt ons in de gelegenheid onze kennis van en ervaring met deze nieuwe technologie voor dienst Justis in te zetten. We hebben de ambitie om hierin een leidende positie op te bouwen in de Oracle community. Voor ons een extra reden om enorm verheugd te zijn met deze opdracht,” zegt Bart Hendriks, Directeur Application Lifecycle Management van Sogeti.

 Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider, zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de 3000 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Perscontact : Sogeti Nederland B.V. – Jolanda Peek
Telefoon : (31)6 52327513
Mail : jolanda.peek@sogeti.nl

  • Print
  • PDF