10
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti sluit raamovereenkomst met DUO voor datamigratiediensten

Vianen, 10 april 2014

Sogeti heeft een raamovereenkomst afgesloten met Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Met deze raamovereenkomst helpt de IT-dienstverlener DUO met de verbetering van haar dienstverlening aan onderwijsinstellingen en studenten. Volgens het programma ‘DUO vernieuwt’ worden de belangrijkste kernsystemen van DUO voor bijvoorbeeld de uitvoering van de Wet op de Studiefinanciering, vervangen. Dat betekent ook dat gegevens van oude naar nieuwe systemen gemigreerd worden. De overeenkomst is afgesloten voor een periode van twee jaar met een optie tot jaarlijkse verlenging tot maximaal vijf jaar. De contractwaarde bedraagt zo’n vijf miljoen euro. Binnen deze overeenkomst werkt Sogeti samen met haar onderaannemer ITCG die de ontwikkeling van methoden, technieken en tools voor haar rekening neemt.

DUO wil haar klanten zoals onderwijsinstellingen en studenten beter en sneller bedienen. Daarvoor heeft de uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van OCW meer en betere inzage nodig in beschikbare klantdata. Met deze nieuwe samenwerking tussen Sogeti en ITCG haalt DUO gespecialiseerde kennis in huis op het gebied van datakwaliteit, -migratie, -integratie en ontsluiting van data. Zo helpen de IT-dienstverleners het studiefinancieringssysteem voor studenten verder te vernieuwen. Ook wordt het contact met onderwijsinstellingen verbeterd met meer inzicht in de juiste gegevens op het juiste moment.

“Voor DUO is het belangrijk dat wij ontzorgd worden op het vlak van datamigratiediensten. Dat geeft ons de gelegenheid ons volledig te richten op de ontwikkeling en implementatie van onze nieuwe klantcontact- en studiefinancieringssystemen,” aldus Menso Appeldorn, manager CIO-Office van DUO.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

  • Print
  • PDF