09
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti sluit vierjarige overeenkomst met Gasunie

Vianen, 9 december 2013

Sogeti heeft een vierjarige overeenkomst gesloten met de N.V. Nederlandse Gasunie. Binnen dit contract neemt de IT-dienstverlener het beheer en onderhoud voor haar rekening van zo’n twintig Gasunie-applicaties. Dit betreft zowel door Gasunie zelf ontwikkelde applicaties, gestandaardiseerde software, als Software-as-a-Service (SAAS) oplossingen. De medewerkers van Gasunie doen dagelijks een beroep op deze verschillende applicaties voor onder andere facilitaire diensten, projectmanagement, de ideeënbus en slimme tekstverwerking. De overeenkomst tussen Sogeti en Gasunie is afgesloten voor een periode van de komende vier jaar met een optionele verlenging van twee jaar. De contractwaarde bedraagt 1.200.000,- euro.

Het beheer en onderhoud van de applicaties voert  Sogeti uit met een specifiek beheerteam op de Gasunie-locatie. Daarnaast doet het Europese gasinfrastructuurbedrijf in Groningen een flexibel beroep op specifieke expertise vanuit het Sogeti Centre of Excellence in ons land. Dit betreft vooral vakkennis op het vlak van Microsoft technologie.

“We zijn onder de indruk van de kennis, kunde en klantgerichte houding van de Sogetisten. Dat voelt als ontzorgen en geeft ons volop vertrouwen dat het beheer en onderhoud van deze applicaties voor onze dagelijkse operatie in goede handen is bij Sogeti”, zegt Sjoerd Rombout, ICT Team Manager bij de Gasunie.

“Gasunie heeft een veelzijdig applicatielandschap. Uiteraard zijn wij zeer verheugd met deze intensieve samenwerking om de continuïteit van hun applicaties te waarborgen”, vertelt Diederik Vieleers, Directeur Application New Technology.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de 3000 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met
Jolanda Peek, 
06-52327513.

  • Print
  • PDF