08
december
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti start wedstrijd voor IT-studenten ter ondersteuning van mensen met een beperking

Studententeams strijden om de ontwikkeling van het beste technologische hulpmiddel

Vianen, 8 december 2014

Onder de naam ProjectB Challenge start Sogeti een wedstrijd onder IT-studenten met het doel om het leven van mensen met een beperking te ondersteunen of de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Studenten worden uitgedaagd om een effectief en innovatief technologisch hulpmiddel te ontwikkelen. Deze wedstrijd is bedoeld voor derde en vierdejaars informaticastudenten. ProjectB is een initiatief van IT-dienstverlener Sogeti in samenwerking met mediapartner Tweakers en de hogescholen Avans in ‘s Hertogenbosch, Fontys Eindhoven, Hogeschool Utrecht en Windesheim in Zwolle. Teams kunnen zich uiterlijk 15 december a.s. inschrijven. De prijsuitreiking is eind juni 2015.

In de eerste fase van het project kunnen IT-studententeams van zo’n vier tot zes leden zich inschrijven met hun ideeën. Een jury beoordeelt de voorstellen en de beste 10 teams gaan door naar de tweede fase. In deze periode werken de teams hun ideeën uit tot een werkend prototype of dienst. Ieder team wordt begeleid door een Sogeti coach. Deze tweede fase loopt van eind januari tot begin juni 2015. In deze laatste maand kiest de jury de winnaar: het beste team met het meest effectieve en innoverende technologische hulpmiddel voor mensen met een beperking. De definitie van ‘beperking’ wordt ruim toegepast. Het betreft zowel mensen met een handicap als chronisch zieken. Kortom, mensen die door ziekte of handicap in hun dagelijks leven worden beperkt.

“ProjectB Challenge is letterlijk en figuurlijk een hulpmiddel voor iedere betrokken partij. We helpen mensen met een beperking de kwaliteit van hun leven verder te verbeteren. Studenten leren hoe hun IT-kennis op een zinvolle manier in de praktijk te brengen. En voor hogescholen is het een prima aanvulling op het curriculum en een bijdrage aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid,” zegt René Speelman, Manager Duurzaam Ondernemen van Sogeti.

Dit Nederlandse initiatief is gebaseerd op het succes dat Sogeti al vier jaar op een rij in Frankrijk heeft met een vergelijkbaar project genaamd Défi H.

De ontwikkelingen van de teams zijn te volgen op de website van mediapartner Tweakers via www.tweakers.net/projectb.

“Tweakers vindt het fantastisch dat studententeams oplossingen gaan bedenken om het leven van mensen met een beperking makkelijker en leuker te maken. Daar dragen we graag aan bij,” vertelt Jeroen Brouwer, manager marketing en product bij Tweakers. “Voor Tweakers zijn betrokken IT-ers en mensen met een passie voor technologie van groot belang. Hun mening, expertise, vragen én antwoorden maken Tweakers tot hét technologieplatform van Nederland.”

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek, 06-52327513.

 

  • Print
  • PDF