17
maart
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Sogeti start Women Inspiration Network in IT

Meer vrouwen in IT-functies voor beter resultaat

Vianen, 17 maart 2015

Sogeti start een initiatief om meer vrouwen te inspireren en motiveren voor een (loop)baan in de informatietechnologie. Dit ‘Women Inspiration Network in IT’ (WINIT) gaat van start met een bijeenkomst waar vrouwen worden geïnspireerd op het vlak van diverse IT-thema’s. Inspireren, kennis delen en kennismaken zijn de belangrijkste uitgangspunten voor de tweejaarlijkse bijeenkomsten waar de IT-dienstverlener mee start. Dit WINIT-initiatief maakt deel uit van het diversiteitsprogramma van Sogeti. Doelstelling van dit diversiteitsprogramma is dat er binnen vier jaar 50% meer vrouwen werkzaam zijn in IT-functies.

WINIT is primair gericht op het delen van inhoudelijke IT-kennis met het doel vrouwen enthousiast te maken voor het IT-vak. Dit in tegenstelling tot andere programma’s voor meer vrouwen in de technologie waarbij het gaat om hogerop komen in managementfuncties of waarin zogeheten vrouwvriendelijke arbeidsvoorwaarden centraal staan.

“Met de digitalisering van onze samenleving wordt ons IT-vak belangrijker dan ooit. We zijn ervan overtuigd, dat diversiteit onder onze IT-professionals een belangrijke bijdrage levert aan een beter IT-resultaat voor onze klanten,” vertelt Pien Oosterman, Chief Sales Officer van Sogeti in Nederland en initiatiefneemster van WINIT.

Tijdens de eerste WINIT-bijeenkomst vandaag komen ongeveer 100 vrouwen bijeen. Deze vrouwelijke professionals zijn al werkzaam in de IT óf staan open voor een baan in het IT-vak. Deze sessie op de Landgoederij in Bunnik staat in teken van disruptie; hoe technologie markten overhoop gooit en versneld innovaties realiseert. Onderzoeker en trendwatcher Menno van Doorn van het Verkenningsinstituut voor Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti geeft deze presentatie. Verder faciliteert de IT-dienstverlener zoveel mogelijk netwerkmomenten tijdens deze bijeenkomst.

WINIT is onderdeel van het diversiteitsprogramma van Sogeti. Zo heeft het bedrijf ook een opleidingsprogramma ontwikkeld dat volledig op vrouwen is gericht. Verder maakt een bewustzijnstraject voor leidinggevenden deel uit van dit diversiteitsprogramma. Sogeti investeert eveneens volop in meiden van de toekomst met veel presentaties en samenwerkingsprojecten op middelbare en hoge scholen.

Over Sogeti
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek, 06-52327513.

  • Print
  • PDF