Vianen,
02
februari
2016
|
10:32
Europe/Amsterdam

Sogeti voorziet regio Vianen van gratis LoRa-netwerk voor het Internet der dingen

Via een kastje (gateway) in het hoofdkantoor van Sogeti voorziet de IT-dienstverlener de regio Vianen van een gratis netwerk waar organisaties een beroep op kunnen doen voor de ontwikkeling en het gebruik van eigen Internet of Things (IoT) toepassingen. Dit Long Range Low Power (LoRa) internetnetwerk is gebaseerd op een draadloze communicatietechniek die grote afstanden kan overbruggen, een laag energieverbruik mogelijk maakt en gebruik maakt van open standaarden. Sogeti gebruikt het LoRa-netwerk zelf voor de uitrusting van slimme internetsensoren in vergaderruimten. Daarmee worden bijvoorbeeld klimaat, geluidsniveau en het gebruik van de ruimte gemeten en aangestuurd. Zo kan ook preventief onderhoud plaatsvinden.

Nu het LoRa-netwerk in de regio Vianen gratis beschikbaar is, verdwijnt de noodzaak voor bedrijven en instellingen om voor Internet of Things-toepassingen een eigen verbinding te maken met het Internet. Organisaties hebben alleen sensoren nodig om gegevensverzameling en –analyse mogelijk te maken.

Netwerk voor eigen Sogeti gebruik
Met het uitrusten van de vergaderruimten van het Sogeti-kantoor met slimme internetsensoren kan de klimaatkwaliteit van deze kamers beter worden beoordeeld. De temperatuur, CO2, vochtigheidsgehalte, geluidsniveau en het aantal bewegingen in de vergaderkamers worden straks allemaal inzichtelijk. Een nieuwe en slimme invulling van facilitair management.

“Sogeti adviseert klanten volop op het gebied van IoT-oplossingen. Zo helpen we organisaties met de ontwikkeling van een aanpak, het embedden van sensortechnologie, het ontsluiten van informatie en data-analyse, tot en met het aansturen van bedrijfsprocessen. Dan is het heel waardevol dat we ons advies niet alleen kunnen baseren op ervaringen bij andere organisaties, maar ook op ervaringen binnen ons eigen bedrijf,“ vertelt Jorik Abspoel, VP Strategic Development bij IT-dienstverlener Sogeti.

Boilerplate

Over LoRa
LoRa staat voor ‘Long Range Low Power’. Deze draadloze communicatietechniek heeft een bereik van 2,5 tot vijftien kilometer per antenne. De technologie wordt speciaal ingezet als gratis netwerk voor dingen die verbonden worden met het internet. Het LoRa-netwerk wordt door heel Nederland uitgerold. Zo doet het Havenbedrijf Amsterdam een beroep op dit netwerk voor het meten van de bezetting van de kade, schade en vervuiling in de haven via met internet uitgeruste sensoren. Ook gestolen fietsen kunnen makkelijker teruggevonden worden als ze uitgerust zijn met slimme internetsensoren.

Over Sogeti Nederland B.V.

Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek,06-52327513.