Vianen,
02
juni
2016
|
08:19
Europe/Amsterdam

Sogeti zet Security Operations Center op voor wereldwijde Renault Group

Het Franse automobielbedrijf Renault gaat een nieuwe samenwerking aan met Sogeti. De IT-dienstverlener zet een Security Operations Center (SOC) op in Toulouse waar mogelijke cybersecurity-aanvallen op de wereldwijde IT-infrastructuur van de autofabrikant worden voorkomen, opgespoord en opgelost. Sogeti heeft voor organisaties over de gehele wereld tientallen SOC’s ingericht.

Sogeti heeft een aantal maanden nodig gehad om het SOC voor Renault in te richten. Het security center is volledig afgestemd op de specifieke eisen en potentiele veiligheidsrisico’s van de wereldwijde autofabrikant. In nauwe samenwerking met de securityspecialisten van Sogeti en Renault zijn tools ingezet waarmee de opsporing van kwetsbaarheden aanzienlijk wordt verbeterd. Ook het oplossen van veiligheidsincidenten gaat vanaf nu veel sneller, volgens een volledig geregisseerde aanpak. Sogeti heeft nieuwe indicatoren van risicodreigingen toegevoegd waarmee opsporing en afwering van cybersecurity-aanvallen sneller en beter gemonitord worden.

“De inrichting van het Security Operations Center door Sogeti is van cruciaal belang voor het succes van onze wereldwijde cybersecurity strategie”, zegt Pierre Gachon, IT Security Directeur van de Renault Group.

“Uiteraard zijn wij blij dat Renault vertrouwen heeft in onze uitgebreide security ervaring in combinatie met onze kennis van de automotive sector. We zijn ervan overtuigd dat het nieuwe SOC van Renault een goede bescherming biedt van hun huidige IT-infrastructuur,” zegt Franck Greverie, wereldwijd verantwoordelijk voor de cybersecurity dienstverlening van Sogeti.

Ook in Nederland is Sogeti leidend op het vlak van IT security dienstverlening. Naast Security Monitoring test de IT-dienstverlener applicaties en systemen op veiligheidsrisico’s en mogelijke kwetsbaarheden. Op basis van maturity modellen brengt het bedrijf securitybehoeften in kaart en zorgt ervoor dat IT-systemen op alle niveaus beschermd worden, zowel op het vlak van de technologie als de mens en het bedrijfsproces.

Boilerplate

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, Internet of Things, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek,06-52327513.