Amsterdam,
21
juni
2016
|
09:59
Europe/Amsterdam

Sterke groei The App Academy maakt verhuizing nodig

The App Academy, de enige opleiding in de Benelux specifiek voor het programmeren van mobiele apps, groeit sterk en is daarom verhuisd naar een grotere ruimte op het Marineterrein in Amsterdam. De groei is het gevolg van een stijgende vraag naar de opleidingen die The App Academy biedt.

Martijn Wuite, oprichter van The App Academy: “De trend van mobiel werken en mobiele lifestyle en de wens van mensen om mobiel alles gemakkelijk bij de hand te hebben wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven en functioneren van mensen. Mobile apps spelen hierin een steeds grotere rol. Dat creëert een enorme behoefte aan ontwikkelaars die deze apps kunnen bouwen, maar er bestaat in het reguliere IT-onderwijs geen opleiding voor. Wij vullen dat gat op met een zeer intensieve opleiding, waarvoor uit heel Europa en daarbuiten belangstelling is. Dat succes heeft geleid tot een sterke groei, waardoor we moesten verhuizen naar een groter kantoor en grotere trainingsruimten.”

The App Academy vindt het belangrijk dat kandidaten niet alleen leren programmeren, maar ook een instelling meekrijgen: de drive van een doorzetter die verder gaat waar anderen stoppen. Iedereen die een bootcamp afrondt – een zeer intensieve training van 12 weken - beheerst niet alleen de taal om op alle vlakken mee te praten in de wereld van app development, maar heeft ook geleerd oplossingsgericht te werken, samen te werken en uitdagingen aan te gaan. Die aanpak heeft succes: 90 procent van de studenten is gemiddeld binnen twee maanden aan de slag in de software-industrie.

The App Academy is nu gevestigd op Voorwerf 3A, Marineterrein, Kattenburgerstraat 5, 1018 JA Amsterdam, www.theappacademy.nl. Dit terrein, een voormalige marinebasis, ontwikkelt zich meer en meer als een inspirerende vestigingsplaats voor innovatieve bedrijven.

Boilerplate

Over The App Academy
The App Academy is dé coding academy van Nederland en biedt vakgerichte beroepsopleidingen aan van 12 weken (‘bootcamp-trainingen’). De Academy leert studenten mobiele apps te ontwikkelen voor Apple's iOS of Google’s Android, waarbij alle aspecten van native app development aan de orde komen. Deze bootcamps zijn intensief, voltijds en bereiden de studenten voor op hun eerste job als app developer bij een app agency of software bedrijf, of als zelfstandig app-ontwikkelaar. Voor meer informatie: www.theappacademy.nl.

Contact voor de pers
MCS PR
Carroll Florentinus
T: 023 56 28 208
E: carroll@mcspr.nl