21
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Strategische alliantie Akamai en Orange voor het afleveren van content

  • Orange kiest Akamai als partner om een Content Delivery Network (CDN) voor operators te ontwikkelen
  • Orange en Akamai zullen ook samen investeren in innovatie om nieuwe gebieden te onderzoeken zoals het via CDN  afleveren van content voor mobiele diensten

Amsterdam, 21 november 2012 – Orange, een van ’s werelds grootste telecommunicatiebedrijven en Akamai Technologies, een van ’s werelds grootste leveranciers van cloudinfrastructuren en Content Delivery Network-diensten, hebben een strategische alliantie gevormd om in te spelen op de groeiende behoefte van bedrijven aan verbeterde aflevering van content. Orange is overeengekomen om de technologie van Akamai’s Aura Network Solutions te gebruiken voor het aanbieden van Content Delivery Network (CDN)-diensten. Deze zullen op de markt gebracht worden door een dochteronderneming van de operator, Orange Business Services, in eerste instantie in Frankrijk. Daarnaast hebben de twee bedrijven ook een stuurcommissie voor innovatie gevormd, die innovatiemogelijkheden op het gebied van CDN-oplossingen in kaart zal brengen.

Met de op de Akamai-technologie gebaseerde CDN-oplossingen speelt Orange in  op de exponentiële toename van webverkeer – in het bijzonder HD-video en e-commercediensten. CDN-systemen maken gebruik van een wijdvertakt netwerk van servers voor het spreiden van content die anders geconcentreerd zou zijn op enkele locaties. Het resultaat is betere netwerkefficiency en een veiliger systeem. Ook de kwaliteit van de dienst voor eindgebruikers is beter vanwege verbeterde uptime, snellere toegang en  hogere downloadsnelheden.

Met dit partnership beoogt Orange zijn zakelijke klanten beter van dienst te zijn, in het bijzonder op de media- en e-commercemarkten, door het leveren van geavanceerde video-oplossingen en web-versnellingsdiensten. Het partnership is ook bedoeld om klanten toegang te geven tot Akamai’s optimalisatie- en versnellingstechnologieën via Orange Business Services. Door het combineren van Akamai’s expertise op het gebied van internet-prestatieverbetering voor eindgebruikers op verschillende apparaten op het Orange netwerk, spelen beide bedrijven in op de groeiende marktvraag naar het afleveren van content.

Dit partnership brengt twee grote bedrijven samen met het doel om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en op de markt te brengen voor het optimaliseren van online media, webgebaseerde applicaties en mobiele content. Daarnaast zullen Akamai en Orange samen innovatiemogelijkheden onderzoeken om nieuwe applicaties op de markt te brengen.

“We zien een groot potentieel voor dit partnership met Akamai,” zegt Gilles Prunier, Senior Vice President en belast met het Smart Networks-programma van Orange. ”Het ontwikkelen van een Orange CDN-dienst, aangedreven door Akamai, zal ons in staat stellen om ons huidige business-to-business dienstenportfolio uit te breiden.  En ook om de groei van onze klanten te ondersteunen door hen te voorzien van nieuwe en onderscheidende webvoorzieningen die de eindgebruikersbeleving verbetert, en uiteindelijk de loyaliteit van de klant vergroot.”

“Akamai en Orange hebben altijd innovatieve oplossingen op de markt gebracht die voorzien in de behoeften van ondernemingen,” zegt Hans Nipshagen, Regional Manager Benelux voor Akamai.”Door de kracht van twee grote technologiebedrijven te combineren binnen één partnership denken we dat we bedrijven een veelomvattende reeks oplossingen kunnen bieden voor het versnellen en optimaliseren van alle aspecten van hun online business.”

Het partnership op basis van een bindende intentieverklaring tussen de twee bedrijven, is nog afhankelijk van een of meer overeenkomsten over de definitieve bepalingen en voorwaarden voor de activiteiten van de bedrijven.

Over Orange
France-Telecom-Orange is een van ’s werelds grootse telecomoperators met in 2011 een omzet van €45,3 miljard en wereldwijd werken 170.000 mensen bij het bedrijf, waarvan 105.000 in Frankrijk (op 30 september 2012). Het bedrijf is actief in 33 landen en heeft in totaal 227 miljoen klanten, inclusief 169 miljoen mobiele klanten en 15 miljoen breedband (ADSL, glasvezel) internetklanten wereldwijd (op 30 september 2012). Orange is een van de voornaamste Europese operators voor mobiele telefonie en breedband internetdiensten en, onder de naam Orange Business Services, een van ’s werelds marktleidende leveranciers van telecommunicatiediensten aan multinationals. France Telecom (NYSE:FTE) is genoteerd aan de NYSE Euronext Paris (compartment A) en de New York Stock Exchange.

Voor meer informatie: www.orange.com, www.orange-business.com, www.orange-innovation.tv of Twitter: @presseorange.

Over Akamai
Akamai levert oplossingen waarmee organisaties hun content overal veilig en snel aan gebruikers kunnen aanbieden, geoptimaliseerd voor ieder device. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform: een intelligent wereldwijd netwerk met een zeer hoge snelheid en betrouwbaarheid. Met behulp van dit platform kunnen organisaties optimaal inspelen op de vier belangrijkste trends die de markt op dit moment bepalen: mobiel, media, de cloud en beveiliging. Elk van deze trends kent zijn eigen uitdagingen en kansen voor organisaties. Het Akamai-platform biedt één geïntegreerde oplossing waarmee klanten deze uitdagingen kunnen aangaan om kansen met succes te benutten. Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl, of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

  • Print
  • PDF