18
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Strategische benoemingen managementteam Akamai EMEA

Vice President Service Providers, Vice President Marketing en Senior HR Director

Amsterdam, 18 december 2013Akamai Technologies kondigt een aantal strategische benoemingen aan in het EMEA-managementteam, ter ondersteuning van de snelle groei in de regio, onder leiding van Mark Vargo, Senior Vice President en General Manager, EMEA.

Mark WeeksVoortbouwend op successen in de telecommarkt via relaties met telecommunicatiegiganten zoals Orange en Swisscom, heeft Akamai Mark Weeks benoemd tot Regional Vice President Service Providers, EMEA. Mark is verantwoordelijk voor de verdere groei van de zakelijke activiteiten in samenwerking met en via de service providers in EMEA. Voor zijn komst naar Akamai was hij werkzaam bij BT Global Services in de functie van General Manager for Financial Markets. Daarvoor heeft hij bij Nortel Networks en Shiva Europe (in 1998 overgenomen door Intel) veel ervaring in de telecomindustrie opgedaan.

John DillonAls nieuwe Vice President of Marketing EMEA heeft Akamai John Dillon benoemd. Zijn rol is het uitbouwen van het Akamai-merk en het aansturen van de marketingstrategie in de regio. John is afkomstig van Rightster, waar hij Vice President  of Product and Marketing was. Daarvoor was hij Vice President of Marketing van Alcatel Lucent’s software- en servicesportfolio.

Anita Athwal is aangesteld als Senior HR Director EMEA. Zij wordt verantwoordelijk voor de HR-activiteiten, wat betreft het aannemen van talent, honorering en arbeidsvoorwaarden, de betrekkingen met werknemers, prestatiemanagement en opleidingen & ontwikkeling. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in human resources, zowel bij grote internationale organisaties als bij kleine bedrijven.

De snelle uitbreiding van Akamai’s senior team is een indicatie van de exponentiële groei die het bedrijf doormaakt, De afgelopen 18 maanden is in EMEA het aantal werknemers verdubbeld om te kunnen voldoen aan de behoeften van de klanten.

Over Akamai
Akamai is een vooraanstaand leverancier van cloud diensten voor het afleveren, optimaliseren en beveiligen van online content en bedrijfsapplicaties. De kern van de Akamai-oplossingen is het Akamai Intelligent Platform, dat zorgt voor betrouwbaarheid, veiligheid, inzicht en expertise. Akamai neemt de complexiteit weg rond verbindingen in een steeds mobielere wereld, het 24/7 voorzien in consumentenbehoeften en zorgt ervoor dat organisaties de cloud veilig kunnen inzetten.Meer informatie over hoe Akamai het tempo van innovatie in een ‘hyperconnected’ wereld versnelt, is te vinden op: www.akamai.nl of blogs.akamai.com.

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Akamai Persdesk, tel. 023 – 562 82 08, e-mail akamai@mcspr.nl

  • Print
  • PDF