Amsterdam,
21
september
2017
|
10:22
Europe/Amsterdam

Stripe start samen met partners onderzoek naar tools voor start-ups

Nieuwsfeiten:
  • In samenwerking met The Next Web, Rockstart, TQ, Startupbootcamp en Prime Ventures
  • Doel: ondernemers meer inzicht bieden in de tools en diensten die start-ups helpen de markt te betreden en te groeien

 Stripe gaat de komende weken onderzoeken welke tools en diensten Nederlandse start-ups gebruiken om hun onderneming zo snel mogelijk op te zetten en te laten groeien. Met dit onderzoek wil Stripe start-ups helpen groeien, door inzicht te bieden in de waarde van deze tools voor zowel bestaande techbedrijven als startende ondernemers. Voor dit onderzoek werkt Stripe samen met The Next Web, Rockstart, TQ, Startupbootcamp en Prime Ventures.

Dankzij het brede aanbod aan tools en diensten voor onder andere cloudhosting, analytics, CRM en betalingsverwerking is het de afgelopen jaren steeds makkelijker en voordeliger geworden om een start-up te beginnen en op te schalen. Maar tegelijkertijd zien veel startende ondernemers vanwege het grote aanbod door de bomen het bos niet meer. De uitkomsten van het onderzoek moeten deze ondernemers een goed overzicht verschaffen van de beschikbare tools en diensten. De resultaten van zullen op 30 november worden gepresenteerd.

Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag deelnemen aan het onderzoek via https://stripe1.typeform.com/to/JVQaKs.

Onder de deelnemers verloot Stripe twee toegangskaarten voor The Next Web Conference 2018.

Over Stripe
Stripe is een wereldwijd softwareplatform voor het starten en runnen van een online onderneming. Sinds de lancering in 2011 is Stripe uitgegroeid tot een belangrijke drijvende kracht achter de mobile commerce-revolutie. Jaarlijks worden miljarden euro’s aan betalingen verwerkt voor honderdduizenden bedrijven in 25 landen. Het is de missie van Stripe om het ‘BNP’ van het internet te laten groeien, door ervoor te zorgen dat meer bedrijven online zaken kunnen gaan doen. Kijk voor meer informatie op www.stripe.com.

Over Rockstart
Rockstart, een van Europa’s eerste startup accelerators actief in meerdere sectoren, is 2011 in Amsterdam met het doel om startups te ondersteunen in de eerste 1.000 dagen van hun bestaan. Rockstart is de specialist geworden als het gaat om het bouwen van een compleet innovatie ecosysteem rondom een thema — zoals Digital Health en Smart Energy. Rockstart bouwt actief aan een wereldwijde infrastructuur voor ondernemers met de verschillende sectoren en met de early-stage startup programma’s Rockstart Impact en Rockstart Launchtrack. Sinds de oprichting heeft Rockstart geïnvesteerd in 128 startups, verdeeld over 13 programma’s. Dankzij Rockstart’s actieve ondersteuning hebben deze startups inmiddels meer dan €53 miljoen aan follow-up funding binnengehaald en meer dan 650 nieuwe banen gecreëerd. Rockstart heeft een internationaal team van meer dan 40 medewerkers die startups helpen uit te groeien tot succesvolle en schaalbare ondernemingen. Kijk voor meer informatie op www.rockstart.com.

Over TQ
TQ is een tech hub in hartje Amsterdam, opgericht door The Next Web. TQ helpt tech start-ups sneller te groeien door hun medewerkers de juiste community te bieden, evenals evenementen en faciliteiten. Kijk voor meer informatie op https://tq.co/.

Over Startupbootcamp
Startupbootcamp werd opgericht in 2010 en is een wereldwijd netwerk van industriegerichte startup accelerators. Op dit moment organiseert Startupbootcamp jaarlijks 14 programma’s in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Istanbul, Londen, Miami, New York en Singapore. Het mentor- en alumni-netwerk is verspreid over 30 landen. Wereldwijd hebben meer dan 330 startups de programma’s doorlopen, waarvan 72% meer dan €130 miljoen vervolgfinanciering heeft opgehaald. Kijk voor meer informatie, op www.startupbootcamp.org.

Over Prime Ventures
Prime Ventures is een vooraanstaand Nederlandse durfinvesteerder, die zich focust op investeringen in Europese bedrijven in techsector en daaraan gerelateerde sectoren. Het zet zijn kapitaal, ervaring en netwerk in om deze bedrijven actief te begeleiden en ze te laten uitgroeien tot leiders in hun sector. De firma heeft geïnvesteerd in bedrijven in de Benelux, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het VK en Zweden. Vanuit zijn vestigingen in Nederland en het VK beheert het onafhankelijke partnership een kapitaal van ruim 500 miljoen euro. Kijk voor meer informatie op www.primeventures.com.

Contact voor de pers:
Stripe Persdesk, tel: +31 (0)23 56 28 208, stripe@mcspr.nl