Amsterdam,
23
augustus
2016
|
12:42
Europe/Amsterdam

SynerTrade noteert opnieuw record met 50% omzetgroei in tweede kwartaal van 2016

Na een record omzetgroei van 75% in het eerste kwartaal van 2016 heeft inkoopsoftwarespecialist SynerTrade in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw een record omzetgroei van 50% gerealiseerd, vergeleken met de omzetresultaten van hetzelfde kwartaal van afgelopen jaar. Alle landen waar SynerTrade actief is, hebben bijgedragen aan de groei, waarbij o.a. 20 nieuwe klanten zijn binnengehaald en 98% van de huidige contracten zijn verlengd.

“Na onze uitbreiding in een aantal Europese landen afgelopen jaar zoals Zweden, Nederland en Italië hebben we onlangs ook vestigingen geopend in Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten. Een goede manier om onze positie in de Spaanse en Arabische golfregio uit te breiden”, vertelt Eberhard Aust, CEO van SynerTrade.

SynerTrade heeft eveneens een tweede kantoor geopend in Duitsland. Met een vestiging in het financiële en zakenhart van Frankfurt is het bedrijf nu beter bereikbaar voor klanten in Centraal Duitsland.

Ook het Accelerate productportfolio van SynerTrade is verder uitgebreid. Zo biedt de inkoopsoftwarespecialist nu ook apps voor het standaardiseren van tenderprocessen in het publieke domein volgens de procedurestandaard PEPPOL. Plus applicaties voor Category Management en REACH, met richtlijnen van de Europese Unie voor de chemische industrie.

De markt voor Software-as-a-Service oplossingen groeit hard, volgens marktanalisten zoals Gartner. Dat verklaart mede de aanzienlijke omzetgroei van SynerTrade, naast de toenemende behoefte aan het digitaliseren van bedrijfsprocessen in het inkoop- en financiële domein. Bovendien verschuift de rol van de inkoper als kostenbespaarder pur sang naar die van een strategisch adviseur die actief bijdraagt aan de bedrijfsresultaten. In die rol vraagt de inkoopafdeling om meer gereedschap voor het efficiënter organiseren van digitale inkoopprocessen.

Tenslotte is SynerTrade een nieuw partnership aangegaan met DocuSign. Dit bedrijf voorziet in applicaties voor digitale handtekeningen en methodes om supply chain risico’s in kaart te brengen.

Boilerplate

Over SynerTrade

Met ruim 500 klanten wereldwijd is SynerTrade marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor inkoop. SynerTrade Accelerate, het op de cloud gebaseerde platform van het bedrijf, ondersteunt bedrijven bij het gehele inkoopproces met een set flexibele en gemakkelijk te gebruiken applicaties. SynerTrade Accelerate is een complete eProcurement-suite waarmee jaarlijks inkoopopdrachten ter waarde van 500 miljard euro worden afgehandeld. Onder andere Adeo, Alstom, Baloise Insurance, Decathlon, Deka Bank, Engie Groupama, Lafarge, Lindt, Lufthansa, Saint-Gobain, Sanofi, Shiseido, Total, Transdev en Yves Rocher vertrouwen op SynerTrade om de prestaties van hun inkoop- en financiële afdelingen te verbeteren. Het bedrijf telt 15 vestigingen over de hele wereld, waaronder Nederland. SynerTrade biedt klanten 24/7 expertise en lokale ondersteuning in 10 talen bij het optimaliseren van hun processen rond e-sourcing, e-procurement, SRM (Supplier Resource Management), uitgavenanalyses en inkoop intelligentie. Ook productinnovatie kan profiteren van de mogelijkheden die SynerTrade biedt.

SynerTrade maakt deel uit van Digital Dimension, onderdeel van Econocom Group.

Kijk voor meer informatie op www.synertrade.com/nl.

Contactpersonen voor de pers

MCS PR, SynerTrade persdesk , e-mail synertrade@mcspr.nl, tel. 023 - 562 8208.