20
juli
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Synology biedt bètaversie van DiskStation Manager 3.2 (DSM 3.2)

 • Integratie nieuwe technologie
 • Bètaversie nu gratis beschikbaar
 • Betere gebruiksbeleving
 • Efficiënter
Synology DSM 3.2 Package Center

Synology DSM 3.2 Package Center

Taipei, Taiwan, 20 juli 2011 – Synology lanceert het bètaprogramma voor DiskStation Manager 3.2 (DSM 3.2). Dit nieuwe besturingssysteem voor NAS-servers biedt onder meer het volgende:

 • Efficiënter beheer: met gecentraliseerde directory service, systeemlogs, gedeelde CIFS-folders en de mogelijkheid ISO images te mounten als virtuele schijf.
 • Zakelijke mobiliteit met webgebaseerde mobiele DSM en ondersteuning van Google Cloud Print.
 • Digitaal entertainment met nieuwe Photo Station 5 en verbeterd Download Station.
 • Mac-compatibiliteit met ondersteuning van Mac OS X Lion en het draaien van Surveillance Station in de Safari browser.
 • Gebruiksbeleving met gereviseerd Package Center, toegevoegde HTML5-functies, opgefriste CSS3-stijl en het snel creëren van volumes in Synology Hybrid RAID.

“DSM 3.2 biedt een reeks zakelijke applicaties en ondersteunt de manier waarop bedrijven in de toekomst gaan werken”, zegt Rosiel Lee, product manager bij Synology. “Voorbeelden zijn de veelomvattende directory-oplossingen, waarmee we de eerste zijn en die moeiteloos talloze gebruikersaccounts integreren binnen een bestaande IT-infrastructuur.”

Dankzij ondersteuning van LDAP-gebaseerde directory services, zijn Synology NAS-servers naadloos in te passen binnen een Mac- of Linux-omgeving. Bedrijven die het accountbeheer van meerdere servers willen centraliseren hoeven slechts met één klik de Synology Directory Server te activeren die vervolgens de directory infrastructuur voor hen implementeert.

DSM 3.2. blinkt ook uit in het centraliseren van verschillende hulpbronnen. Syslog Server verzamelt logs van de verschillende servers, routers en andere met syslog werkende apparatuur en voegt deze samen voor eenvoudig beheer. Flexibele zoekcriteria, filtering van meldingen en sorteermogelijkheden vergemakkelijken het zoeken in de systeemlogs. Remote Folder centraliseert het delen van gedistribueerde CIFS-bestanden, zodat bedrijven één enkele portal kunnen bouwen voor eenvoudige toegang tot meerdere servers. Verder kunnen ISO images gemount worden op een Synology NAS server met de Virtual Drive-voorziening, waarna de bestanden op deze images direct toegankelijk zijn.

Met DSM mobile en ondersteuning van Google Cloud Print speelt Synology in op het toenemende zakelijke gebruik van smartphones en tablets. Met DSM mobile kunnen IT-beheerders met hun mobiele toestel accounts en rechten beheren, services in- of uitschakelen en snel toegang krijgen tot mobiele apps. Synology beschikt over de meest uitgebreide en concurrerende print server. Naast ondersteuning van AirPrint en multifunction printers, zorgt ondersteuning van Google Cloud Print dat gebruikers met hun mobiele apparatuur documenten ‘op afstand’ kunnen afdrukken, zonder gedoe met het installeren van drivers.

DSM 3.2 brengt entertainment op een hoger plan. Zo heeft Photo Station 5 een vernieuwde gebruikersinterface en kan de gebruiker zelf thema’s ontwerpen. Ook zijn er nieuwe mechanismen om het creëren van thumbnails te versnellen. Het synchroniseren van foto’s op Facebook vergt slechts één klik. Verder kunnen individuele fotoalbums met een wachtwoord worden beveiligd en ondersteunt Download Station nu de populairste foto-hosting sites en er kan zelfs van YouTube worden gedownload.

Synology is de eerste NAS server die die de nieuwste Mac OS X Lion ondersteunt, en klaar is om te dienen als back-up-bestemming voor Time Machine. Surveillance Station draait onder Safari 5.Het is ook geoptimaliseerd voor snel en grootschalig in gebruik nemen, met voorzieningen zoals batch editing en cameragroepering. Er is een gemeenschappelijk rechtenprofiel en er is gezorgd voor compatibiliteit met ONVIF.

DSM 3.2 biedt de gebruiker een nog intuïtiever te gebruiken Package Center dat geheel vernieuwd is en automatisch applicaties verzamelt en weergeeft in een snel reagerende gebruikersinterface. “Ik denk dat de gebruiker deze nieuwe en handige manier om favoriete applicaties te vinden, te installeren en te updaten in DSM zal waarderen,” zegt Rosiel Lee, product manager bij Synology.

Ook de nieuwste HTML5-mogelijkheden en ondersteuning van CSS3-stijlen zijn op de gebruiker gericht. Het Download Station en de File Browser ondersteunen drag ’n drop voor het openen van torrents en het uploaden van bestanden vanaf de desktop. Het gereed maken van volumes voor Synology Hybrid RAID gaat 95% sneller dan voorheen. Gebruikers kunnen bestanden opslaan, bewerken of verplaatsen terwijl de setup-tijd minimaal is.

Meer informatie over de bètaversie van DSM 3.2 is te vinden op http://www.synology.com/dsm/index_dsm3.2.php.

 

Synology DSM 3.2 beloningsprogramma

Synology zal een trofee en een Synology Remote weggeven aan drie bètatesters die de meest waardevolle hulp en feedback geven tijdens het programma. Meer informatie hierover is te vinden op http://www.synology.com/support/beta_2011_dsm3.2.php.

Beschikbaarheid

De bètaversie van Synology DSM 3.2 is gratis te downloaden en is geschikt voor gebruikers met een DiskStation x08-series of hoger. De volgende modellen worden ondersteund:

DS3611xs, RS3411xs, RS3411RPxs, DS2411+, RS2211+, RS2211RP+, DS1511+, RS411, DS411+II, DS411+, DS411j, DS411slim, DS211+, DS211, DS211j, DS111, DS1010+, RS810+, RS810RP+, DS410, DS410j, DS710+, DS210+, DS210j, DS110+, DS110j, DS509+, RS409+, RS409RP+, RS409, DS409+, DS409, DS209+II, DS209+, DS209, DS209j, DS109+, DS109, DS109j, DS409slim, RS408, RS408-RP, DS508, DS408, DS108j.

De bètaversie van DSM 3.2 is te downloaden vanhttp://www.synology.com/support/beta_2011_dsm3.2.php.

Over Synology

Synology, opgericht in 2000, is een jonge en energieke onderneming, gespecialiseerd in het ontwikkelen van krachtige, betrouwbare, veelzijdige en milieuvriendelijke Network Attached Storage (NAS) -producten. Synology ziet het als zijn missie om gebruiksvriendelijke oplossingen en solide klantenservice te bieden die voorzien in de behoeften van bedrijven, kantoren aan huis, individuele gebruikers en gezinnen. Voor meer informatie: www.synology.nl.

Contactpersonen voor de pers
MCS, Marguérite van der Heijden, tel. 023 – 562 82 08, e-mailmargueritevdh@monogram.nl
of
Synology, e-mail marketing@synology.com

 • Print
 • PDF