10
juli
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Synology DiskStation Manager 4.1 bèta beschikbaar

  • Robuuste opslagoplossing voor virtuele infrastructuur
  • Verbeterde Cloud Station, Syslog Server en Mail Server
  • Gloednieuw Video Station
  • Vernieuwd Surveillance Station 6
  • Efficiënte oplossingen voor het toewijzen van opslagmiddelen en het delen van gegevens, die voldoen aan de standaards van grote organisaties

Taipei, Taiwan, 10 juli 2012 – De bètaversie van Synology DiskStation Manager (DSM) 4.1 is vanaf vandaag beschikbaar. DSM 4.1 is ontworpen voor vooruitstrevende en robuuste opslagoplossingen voor virtuele infrastructuren en zorgt voor hogere zakelijke productiviteit en beheer-efficiency met een verbeterde Cloud Station, Syslog Server en Mail Server. Verder biedt de nieuwe DSM-versie mogelijkheden om te voldoen aan standaarden van grote ondernemingen voor het delen van data en zorgt het vernieuwde Surveillance Station 6 voor intelligente bewakingsmogelijkheden. Ook komen er bijzondere multimediamogelijkheden beschikbaar met een gloednieuw Video Station, geavanceerde Photo Station, Audio Station en mobiele apps.

Synology Video Station

Synology Video Station

“DSM 4.1 zorgt ervoor dat de DiskStation- en RackStation-producten veel meer kunnen dan ooit gedacht. Dat laat zien dat Synology voortdurend werkt aan nog hogere standaarden voor zakelijke oplossingen en voor multimedia-beleving,” zegt Vic Hsu, CEO van Synology Inc.

Synology DSM 4.1 voor zakelijke gebruikers

Synology DSM 4.1 voor zakelijke gebruikers

DSM 4.1 ondersteunt als een van de eerste VMware vStorage API for Array Integration (VAAI). Hierdoor kunnen diverse data-operaties verplaatst worden van Hypervisor naar DiskStation en Rackstation, zoals Full Copy, Zero Block, Atomic Test & Set (ATS) en Storage Reclamation. Dit levert hogere prestaties en geoptimaliseerde opslagruimte op binnen veeleisende vSphere 5.0 omgevingen.

Synology Mail Server

Synology Mail Server

DSM 4.1 brengt de intelligentie die zakelijke gebruikers nodig hebben om hun productiviteit te verhogen. Cloud Station ondersteunt nu synchronisatie van twee gedeelde mappen en de synchronisatie van bestanden op mobiele apparaten, alsook versleutelde transmissie, HTTPS en het instellen van een proxy server. Syslog Server is nu meer proactief door een directe weergave van een overzicht, regels voor meldingen op basis van trefwoorden en aan te passen beleid voor archivering. De Mail Server heeft nu uitgebreide mogelijkheden gekregen, met ondersteuning van SMTP relay services, e-mail alias, meerdere domeinen, spamfilter, auto-reply en real-time monitoring van de hoeveelheid mail en de bandbreedte.

Synology Syslog Server

Synology Syslog Server

DSM 4.1 biedt een krachtige oplossing voor het delen van resources. Traffic Control en Speed Limit geven prioriteit aan bandbreedte of beperken het bandbreedtegebruik voor verschillende applicaties, gebruikers en groepen. Resources Monitor biedt daarnaast een real-time en historisch rapport van de IOPS en de overdrachtssnelheid van disks. Door ondersteuning van SFTP, FXP en instellingen voor de verbinding met internet via een proxy server, is het delen van bestanden niet alleen efficiënter maar ook veiliger om te kunnen voldoen aan de standaarden van grote ondernemingen. Verder kunnen gedeelde mappen van meerdere Diskstations en Rackstations worden gesynchroniseerd naar een gemeenschappelijke bestemming.

Synology DSM 4.1 voor thuisgebruikers

Synology DSM 4.1 voor thuisgebruikers

DSM 4.1 zorgt voor nieuwe multimedia-mogelijkheden. Het gloednieuwe Video Station begroet de gebruikers met filmposters en gedetailleerde informatie die automatisch online wordt verzameld. Met de TV Recorder module kunnen gebruikers tv-programma’s bekijken of een opnameschema instellen. Met DS video kunnen gebruikers video’s bekijken en opnameschema’s bewerken op iOS-apparaten. Verder geeft Photo Station een tijdlijn waarop de fotoalbums van de gebruiker op een Google-kaart chronologisch kunnen worden weergegeven. De locatiegegevens en naamlabels met automatische  gezichtsherkenning helpen de gebruiker om de foto’s te filteren. Audio Station kan songteksten weergeven en geeft iedere gebruiker met een account de mogelijkheid een persoonlijke bibliotheek op te bouwen. iOS-gebruikers kunnen muziek beluisteren in de cache als er geen toegang is tot internet. DS audio en DS photo+ ondersteunen nu ook Windows Phone. Verder ondersteunt de nieuwe DS download het beheer van downloadtaken.

Met een vernieuwde interface voor intuïtief navigeren, beschikt het Surveillance Station 6 nu over vier time-sliders die corresponderen met verschillende kanalen voor het afspelen van video, wat het vinden van kritieke momenten veel eenvoudiger maakt. Diverse voorzieningen voor het bijhouden van objecten, zoals  Tally Counter, Virtual Fence en No-Idle Zone helpen gebruikers alert te zijn op indringers. Web API’s maken het eenvoudig voor ontwikkelaars om Surveillance Station te integreren in hun applicaties. Voor meer details: http://www.synology.com/dsm/dsm4.1_beta.php.

Synology DSM 4.1 Beta Reward Program

Synology zal een DS213air weggeven aan drie beta testers die de meest waardevolle hulp en feedback bieden. Voor meer informatie: http://www.synology.com/support/beta_dsm4.1.php.

Beschikbaarheid

Synology DSM 4.1 beta is gratis te downloaden voor gebruikers van een DiskStattion en RackStation x09 series. Tot de ondersteunde modellen behoren:

DS712+, DS212, DS212+, DS212j, RS212, RS812, DS1512+, DS1812+, DS3612xs, RS3412xs, RS3412RPxs, DS112j, DS112, DS412+, RS812+, RS812RP+, RS2212+, RS2212RP+, DS112+, RS3411xs, RS3411RPxs, RS2211+, RS2211RP+, RS411, DS3611xs, DS2411+, DS1511+, DS411+II, DS411+, DS411, DS411j, DS411slim, DS211+, DS211, DS211j, DS111, RS810+, RS810RP+, DS1010+, DS410, DS410j, DS710+, DS210+, DS210j, DS110+, DS110j, RS409+, RS409RP+, RS409, DS509+, DS409+, DS409, DS209+II, DS209+, DS209, DS209j, DS109+, DS109, DS109j, DS409slim.

De download is beschikbaar op http://www.synology.com/support/beta_dsm4.1.php.

De live demo site is beschikbaar op http://www.synology.com/products/dsm_livedemo.php.

Over Synology
Synology zet de nieuwste technologieën in om zowel bedrijven als thuisgebruikers betrouwbare en betaalbare oplossingen te bieden voor de centrale opslag van gegevens, eenvoudige backups, het delen en synchroniseren van bestanden op verschillende platforms en voor mobiele toegang tot data. Synology streeft naar het leveren van producten met innovatieve eigenschappen en de best mogelijke klantenservices. Voor meer informatie: www.synology.nl

Contactpersonen voor de pers
MCS, Marguérite van der Heijden, tel. 023 – 562 82 08, e-mail margueritevdh@monogram.nl of
Synology, e-mail marketing@synology.com

  • Print
  • PDF