11
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Synology heeft DSM 5.0 beveiligd tegen OpenSSL Heartbleed-kwetsbaarheid

Taipei, Taiwan, 11 april 2014 – Synology heeft vandaag DSM 5.0-4458 Update 2 vrijgegeven, die een kwetsbaarheid in OpenSSL-software (ook bekend als de ‘Heartbleed bug’; CVE-2014-0160) dicht.

Aangezien OpenSSL een van de meeste gebruikte encryptiemethoden op het internet is en door veel websites wordt gebruikt, heeft Synology direct actie ondernomen om deze kwetsbaarheid te verhelpen:

  • Gebruikers met DSM 5.0 kunnen de instructies in deze Security Advisory volgen om DSM te updaten en hun SSL-certificaat te vernieuwen.
  • Gebruikers met DSM 4.3 wordt aangeraden om te upgraden naar DSM 5.0. Voor gebruikers die DSM bij 4.3 willen blijven, komt eind april een patch beschikbaar.
  • Gebruikers met DSM 4.1 wordt aangeraden om te upgraden naar DSM 4.2, waarvoor binnen een week een patch beschikbaar komt.
  • DSM 4.0 en eerdere versies zijn niet getroffen door deze kwetsbaarheid
  • De servers van het MyDS Center zijn inmiddels gepatched en zijn daarmee veilig om te gebruiken. Gebruikers van MyDS Center wordt echter dringend aangeraden om hun MyDS-wachtwoord te wijzigen, om de veiligheid van hun informatie zeker te stellen.

Synology ziet data- en systeemveiligheid als een van zijn belangrijkste taken en zal dan ook mankracht en middelen blijven inzetten om zijn oplossingen te voorzien van betrouwbare beveiligingsmaatregelen om potentiële dreigingen te vermijden. Gebruikers die assistentie nodig hebben met hun systeem nadat deze is voorzien van de nieuwste versie van DSM of die andere vragen hebben, kunnen contact opnemen met security@synology.com.

Over Synology
Synology zet de nieuwste technologieën in om zowel bedrijven als thuisgebruikers betrouwbare en betaalbare oplossingen te bieden voor de centrale opslag van gegevens, eenvoudige backups, het delen en synchroniseren van bestanden op verschillende platforms en voor mobiele toegang tot data. Synology streeft naar het leveren van producten met innovatieve eigenschappen en de best mogelijke klantenservices. Voor meer informatie: www.synology.nl

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Marguérite van der Heijden, tel. 023 – 562 82 08, e-mail marguerite@mcspr.nl
of
Synology, e-mail marketing@synology.com

  • Print
  • PDF