30
mei
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Synology introduceert DiskStation 2411+ NAS-server

  • High-end NAS-servers voor het MKB
  • Schaalbaar tot 24 schijfstations (in combinatie met DX1211)
  • Bij uitstek geschikt voor virtualisatieomgevingen
  • Met Synology DiskStation Manager 3.1
Synology DiskStation DS2411+

Taipei, Taiwan, 30 juni 2011 – Synology lanceert de DiskStation 2411+, een zakelijke NAS-server voor het MKB met 12 schijfstations. De DS2411+ is het nieuwste lid van Synology’s familie van betaalbare, schaalbare en krachtige NAS-servers met een hoge opslagcapaciteit.

“Met de DS2411+ zijn kleine en middelgrote ondernemingen klaar voor de groeiende werklasten en toenemende datavolumes van morgen. Ze hebben hiermee direct de beschikking over extra opslagcapaciteit wanneer ze dat nodig hebben”, zegt Chad Chiang, product manager bij Synology. In combinatie met de uitbreidingsunit DX1211, schaalt de DS2411+ tot 24 schijfstations en biedt zo opslagruimte voor de snel groeiende datavolumes van bedrijven. Een hoge doorvoersnelheid is gegarandeerd door een InfiniBand-verbinding, waarover een 12Gb/sec SATA-signaal loopt.

De DS2411+ is voorzien van twee LAN-poorten die zowel failover als link-aggregatie ondersteunen. Failover zorgt ervoor dat bij het uitvallen van een LAN-verbinding het datatransport zonder handmatig ingrijpen wordt overgenomen door de tweede LAN-poort. Bij link-aggregatie worden beide LAN-poorten gekoppeld voor een optimale verbindingssnelheid met het netwerk. Hiermee is een schrijfsnelheid van 167MB/seconde mogelijk en wordt data gelezen met een maximale snelheid van 202MB/seconde (bij een RAID5 configuratie). Voor veeleisende toepassingen kan de 1GB aan geheugen worden uitgebreid tot maximaal 3GB, terwijl het hot-swappable ontwerp het mogelijk maakt om harde schijven toe te voegen of te verwisselen zonder dat het apparaat uitgeschakeld hoeft te worden.

Synology DiskStation DS2411+De DS2411+ beschikt over een 1,8GHz dual-core processor en verbruikt slechts 105W in bedrijf. Door de CPU te ‘onderklokken’ en de harde schijven in slaapstand te zetten (wanneer ze niet worden gebruikt), kan het stroomverbruik worden teruggebracht tot 39W. In de zogenaamde ‘deep sleep mode’ is het stroomverbruik van de DX1211+ zelfs 95% lager dan in vol bedrijf.

Dankzij uitgebreide ondersteuning voor iSCSI, kan de DS2411+ naadloos worden geïntegreerd met alle bekende virtualisatieoplossingen, waaronder VMware, vSphere, Citrix XenServer en Microsoft Hyper-V. Daarnaast kan de DS2411+ gemakkelijk worden gebruikt in een zakelijke omgeving, dankzij ondersteuning voor Windows Active Directory Services (ADS) en Windows Access Control List (ACL).

De Synology DiskStation DS2411+ is gebaseerd op DiskStation Manager 3.1 (DSM 3.1), het besturingssysteem dat op iedere Synology DiskStation wordt gebruikt. DSM 3.1 maakt complexe taken eenvoudig, met een intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken multitasking webinterface.

Prijs en beschikbaarheid

De Synology DS2411+ (€ 1.025 excl. BTW) en DX1211 (€ 810 excl. BTW) zijn per direct verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie ophttp://www.synology.com/products/product.php?product_name=DS2411%2B&lang=nld

Over Synology
Synology, opgericht in 2000, is een jonge en energieke onderneming, gespecialiseerd in het ontwikkelen van krachtige, betrouwbare, veelzijdige en milieuvriendelijke Network Attached Storage (NAS) -producten. Synology ziet het als zijn missie om gebruiksvriendelijke oplossingen en solide klantenservice te bieden die voorzien in de behoeften van bedrijven, kantoren aan huis, individuele gebruikers en gezinnen. Voor meer informatie: www.synology.nl.

 

Contactpersonen voor de pers
MCS, Marguérite van der Heijden, tel. 023 – 562 82 08, e-mailmargueritevdh@monogram.nl
of
Synology, e-mail marketing@synology.com

 

  • Print
  • PDF