Taipei, Taiwan,
07
januari
2016
|
15:18
Europe/Amsterdam

Synology introduceert DiskStation DS416j

Krachtige en betaalbare NAS om thuis data en multimedia te delen

Samenvatting

Synology lanceert de DiskStation DS416j, een betaalbare 4-bay NAS-server waarmee consumenten thuis hun privédata makkelijk kunnen beheren en op verschillende schermen van multimedia kunnen genieten.

Taipei, Taiwan, 7 januari 2016 - Synology lanceert de DiskStation DS416j, een betaalbare 4-bay NAS-server waarmee consumenten thuis hun privédata makkelijk kunnen beheren en op verschillende schermen van multimedia kunnen genieten.

“We verzamelen steeds meer foto’s, video’s en andere digitale bestanden, wat vraagt om een veilige, handige, maar vooral centrale manier om alles op te slaan, toegankelijk te maken en te delen”, zegt Jason Fan, productmanager bij Synology. “De DS416j is uitgerust met vier schijfposities voor veel applicaties en opslagruimte, zodat gebruikers tegen een lage prijs informatie kunnen synchroniseren via de cloud en multimedia kunnen streamen.”

Dankzij de dualcore CPU levert de DS416j indrukwekkende prestaties: bij een RAID 5-configuratie in een Windows-omgeving komt het neer op lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk ruim 112 en 101MB/s, waarmee de schrijfsnelheid 37 procent hoger ligt dan die van zijn voorganger. De geïntegreerde floating-point unit (FPU) vergroot de verwerkingscapaciteit van de CPU en zorgt ervoor dat thumbnails sneller worden gegenereerd. Via de USB 3.0-poort kunnen externe schijven en diverse andere apparaten op de DS416j worden aangesloten, om razendsnel bestanden over te zetten.

Met het oog op een optimale gebruikservaring en efficiënt energieverbruik is de DS416j voorzien van handige LED’s aan de voorzijde, waarvan de intensiteit op vier niveaus kan worden ingesteld. De DS416j verbruikt op volle kracht slechts 21,6 watt en in de slaapstand niet meer dan 12,75 watt.

De DS416j draait op DiskStation Manager (DSM), het meest geavanceerde en intuïtieve besturingssysteem voor NAS-apparaten, met toepassingen voor thuisgebruik die variëren van back-up tot multimedia.

Prijs en beschikbaarheid
De Synology DS416j is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt 314,60 (incl. BTW).

Over Synology
Synology biedt oplossingen voor netwerkopslag en IP-surveillance die een nieuwe blik werpen op databeheer en camerabewaking in het cloud-tijdperk. Synology zet de nieuwste technologieën in om betrouwbare en betaalbare oplossingen te bieden voor de centrale opslag van gegevens, eenvoudige backups, het delen van bestanden en professionele surveillance. Synology streeft naar innovatie en de best mogelijke klantenservice. Voor meer informatie: www.synology.nl

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Marguérite van der Heijden, tel. 023 - 562 82 08, e-mail marguerite@mcspr.nl
of
Synology, e-mail marketing@synology.com