27
september
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Synology introduceert RackStation RS214

  • 2-bay NAS-server voor montage in serverracks
  • Ontworpen met het oog op betrouwbaarheid en prestaties
  • Optimale prijs/prestatieverhouding

Taipei, Taiwan, 27 september 2013 – Synology lanceert het RackStation RS214: een 1U, 2-bay NAS voor montage in serverracks. De RS214 maakt het beheren en delen van informatie gemakkelijk en is specifiek ontworpen voor groeiende bedrijven van iedere grootte. De Rackstation RS214 is uitgerust met een reeks zakelijke toepassingen die de productiviteit helpen verbeteren.

“Met een verbeterde hardware architectuur, geavanceerde mechanismen om uitval te voorkomen en uitgebreide bedrijfsoplossingen, is de RS214 een betaalbare en betrouwbare oplossing met een optimale prijs/prestatie verhouding”, zegt Wayne An, product manager bij Synology.

RS214

RS214

De RS214 is ontworpen voor optimale prestaties. Met een 1,2GHz processor en gekoppelde LAN-verbindingen (link aggregation), behaalt de RS214 een gemiddelde schrijfsnelheid van ruim 70MB/sec bij RAID1 in een Windows-omgeving. De gemiddelde leessnelheid is in deze configuratie ruim 160MB/sec. De ingebouwde FPU (floating-point unit) zorgt ervoor dat de RS214 betere prestaties levert bij bijvoorbeeld multimediabewerkingen. Met 512MB DDR3 geheugen – twee maal zo veel als zijn voorganger – biedt de RS214 ook aanzienlijk betere multitasking prestaties. Twee USB 3.0-poorten zorgen ervoor dat ook het overzetten van bestanden naar externe harde schijven aanzienlijk sneller verloopt.

Betrouwbaarheid is een belangrijk kenmerk van de RS214. De NAS beschikt over twee aparte LAN-poorten, waarbij bij uitval van de ene poort, de verbindingstaken automatisch kunnen worden overgenomen door de tweede. Dankzij de ondersteuning van hot-swappable harde schijven kunnen defecte schijven worden vervangen zonder dat de NAS uitgeschakeld hoeft te worden. Dankzij een nieuw slotmechanisme op de trays waarin de harde schijven worden geplaatst, kunnen de schijven niet zomaar worden verwijderd. En dankzij het compacte design met een diepte van 12 inch, past de RS214 zonder speciale montagekits in een rack met twee staanders, of in een aan de muur gemonteerd rack.

Rackstation RS214

Rackstation RS214

Net als alle Synology RackStations en DiskStations, maakt de RS124 gebruik van het NAS-besturingssysteem DiskStation Manager 4.3. Deze biedt een gestroomlijnde, voor multitasking geoptimaliseerde interface en beschikt over tal van functies om de productiviteit te optimaliseren en taken te vereenvoudigen. De vorige versie – DSM 4.2 –  heeft als enige NAS-besturingssysteem tijdens Computex 2013 de Best Choice Award en de Media’s Choice Award gewonnen.

Kijk voor meer informatie over de Synology RS214 op:
http://www.synology.com/products/product.php?product_name=RS214&lang=nld

Prijs en beschikbaarheid
De Synology RS214 is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt €345 (excl. BTW).

Over Synology
Synology zet de nieuwste technologieën in om zowel bedrijven als thuisgebruikers betrouwbare en betaalbare oplossingen te bieden voor de centrale opslag van gegevens, eenvoudige backups, het delen en synchroniseren van bestanden op verschillende platforms en voor mobiele toegang tot data. Synology streeft naar het leveren van producten met innovatieve eigenschappen en de best mogelijke klantenservices. Voor meer informatie: www.synology.nl

Contactpersonen voor de pers
MCS, Marguérite van der Heijden, tel. 023 – 562 82 08, e-mail marguerite@mcspr.nl
of

Synology, e-mail marketing@synology.com

 

  • Print
  • PDF