Taipei, Taiwan,
24
maart
2016
|
14:04
Europe/Amsterdam

Synology lanceert DS416slim

Kleine NAS, grote mogelijkheden

Synology lanceert de DiskStation DS416slim, een 4-bay NAS-server ontworpen voor thuisgebruikers en professionals die een compacte, energiezuinige en makkelijk mee te nemen opslagsysteem zoeken. De DS416slim biedt plaats aan vier 2,5-inch harddisks met een maximale opslagcapaciteit van in totaal 8TB.

"Ondanks de geringe afmetingen en een gewicht van niet meer dan 700 gram biedt de DS416slim alle functionaliteit die je van een Synology NAS-server mag verwachten”, zegt Jason Fan, productmanager bij Synology. “Dankzij het compacte formaat is dit model ideaal voor gebruikers die weinig ruimte hebben, maar wel op zoek zijn naar een betrouwbare fileserver.”

De langste zijde van de DS416slim meet nog geen 15 centimeter, waardoor het apparaat overal past, of het nu in een kleine studentenkamer is of op een bureau in een kantoor. Hij kan bovendien makkelijk worden vervoerd, waardoor hij dienst kan doen als lokale file- en back-upserver tijdens externe klussen.

De DS416slim beschikt over een 1,0GHz dual-core processor met hardware-matige encryptie en 512MB DDR3 RAM. Bij gekoppelde LAN-verbindingen (‘Link aggregation’) levert de DS416slim lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 170,23 en 77,62MB/s. Via een enkele Gigabit LAN is een schrijfsnelheid van maximaal 78,81MB/s mogelijk, wat 30 procent sneller is dan de vorige generatie. Toch wordt deze hoge snelheid bereikt bij een laag stroomverbruik: in vol bedrijf gemiddeld slechts 17,17 watt.

De DS416slim is ontworpen voor optimaal gemak tijdens onderhoud en reiniging. De vier hot-swappable schijfladen zijn gemakkelijk bereikbaar en de 2,5" schijven kunnen, indien nodig, ‘on the fly’ worden vervangen. Ook kan de ventilatormodule aan de onderzijde in geval van storing snel worden vervangen. Verder bevindt één van de twee USB 3.0-poorten zich aan de voorzijde voor makkelijke toegang.

De DS416slim draait op DiskStation Manager (DSM), het geavanceerde en intuïtieve besturingssysteem voor NAS-apparaten. Met toepassingen die variëren van back-up via netwerkbeheer tot multimedia, biedt de DS416slim, naast de uitgebreide mediacenter-oplossing, alle essentiële zakelijke diensten en draagt hij bij aan een grotere zakelijke productiviteit.

Meer informatie is te vinden op https://www.synology.com/products/DS416slim.

Prijs en beschikbaarheid
De DS416slim is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt € 313,39 (incl. BTW).

Boilerplate

Over Synology
Synology biedt oplossingen voor netwerkopslag en IP-surveillance die een nieuwe blik werpen op databeheer en camerabewaking in het cloud-tijdperk. Synology zet de nieuwste technologieën in om betrouwbare en betaalbare oplossingen te bieden voor de centrale opslag van gegevens, eenvoudige backups, het delen van bestanden en professionele surveillance. Synology streeft naar innovatie en de best mogelijke klantenservice. Voor meer informatie: www.synology.nl

Contactpersonen voor de pers
MCS PR, Marguérite van der Heijden, tel. 023 - 562 82 08, e-mail marguerite@mcspr.nl
of
Synology, e-mail marketing@synology.com