19
oktober
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Synology lanceert nieuwe NAS-server voor het MKB: DiskStation DS712+

  • Krachtige en schaalbare NAS-server met 2 schijfposities
  • Ondersteunt virtualisatieomgevingen
  • Uit te breiden met de Synology DX510, met 5 extra schijfposities voor max. 21TB opslagcapaciteit
Synology DiskStation  DS712+

De SynologyDiskStation DS712+

Taipei, Taiwan, 19 oktober 2011 – Synology introduceert een nieuwe NAS-server voor het MKB: de DiskStation DS712+. Dit krachtige en schaalbare NAS-apparaat biedt plaats aan twee harddisks en kan desgewenst worden uitgebreid met de Synology DX510, voor in totaal maximaal 7 harddisks en een opslagcapaciteit van maximaal 21TB.

“De Synology DS712+ is de perfecte oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen die willen beginnen met een compact opslagapparaat, maar met de flexibiliteit om later door te groeien naar meer capaciteit”, zegt Chad Chiang, product manager bij Synology. “Met de Synology DX510 kan deze NAS-server met twee schijfposities worden omgetoverd in een systeem met maximaal zeven harddisks, met een maximale capaciteit van 21TB. En dat alles zonder dat de NAS uitgeschakeld hoeft te worden, zodat de continuïteit gewaarborgd is.”

Dankzij een 1,8GHz processor en bij gebruikmaking van gekoppelde LAN-verbindingen, behaalt de DS712+ een leessnelheid die 60% hoger ligt dan die van zijn voorganger: 180,91MB/seconde (bij RAID1). De maximale schrijfsnelheid bedraagt 105,59MB/seconde (bij RAID1). Bij de DS712+ worden de harddisks aan de voorzijde geplaatst, zonder dat het apparaat daarvoor uitgeschakeld hoeft te worden (‘hot-swappable’). In combinatie met een dubbele Gigabit LAN-verbinding met ondersteuning voor automatische failover zorgt dit voor een optimale beschikbaarheid van de opgeslagen data.

De DS712+ is niet alleen snel en bedrijfszeker, het is ook een van de stilste DiskStations tot nu toe. Twee extra ventilatieopeningen aan de zijkant en een grotere 92mm ventilator houden de harddisks koel en zorgen voor optimale luchtdoorstroming, terwijl het geluidsniveau slechts 19,2dB(A) bedraagt. In bedrijf bedraagt het stroomverbruik slechts 27,5 watt. Als de harddisks in slaapstand (hibernation mode) gaan, wordt dit zelfs gereduceerd tot 17,6 watt.

Uitgebreide ondersteuning voor iSCSI zorgt ervoor dat de DS712+ probleemloos gebruikt kan worden in combinatie met bekende virtualisatieoplossingen, waaronder VMware, vSphere, Citrix, XenServer en Microsoft Hyper-V. Verder biedt de DS712+ integratie met ADS– en LDAP-omgevingen, terwijl ondersteuning voor Windows ACL zorgt voor gemakkelijk beheer van accounts en toegangsrechten.

De DS712+ is gebaseerd op DiskStation Manager 3.2 (DSM 3.2), het besturingssysteem dat op iedere Synology DiskStation wordt gebruikt. DSM 3.2 maakt complexe taken eenvoudig, met een intuïtieve en gemakkelijk te gebruiken multitasking webinterface.

Kijk voor meer informatie over de Synology DS712+ op http://www.synology.com/products/product.php?product_name=DS712%2B&lang=nld.

Prijs en beschikbaarheid

Zowel de Synology DS712+ als de uitbreidingsunit DX510 zijn per direct verkrijgbaar. De adviesprijzen zijn:

  • Synology DS712+: €360 (excl. BTW)
  • Synology DX510: €350 (excl. BTW)

Over Synology
Synology, opgericht in 2000, is een jonge en energieke onderneming, gespecialiseerd in het ontwikkelen van krachtige, betrouwbare, veelzijdige en milieuvriendelijke Network Attached Storage (NAS) -producten. Synology ziet het als zijn missie om gebruiksvriendelijke oplossingen en solide klantenservice te bieden die voorzien in de behoeften van bedrijven, kantoren aan huis, individuele gebruikers en gezinnen. Voor meer informatie: www.synology.nl.

Contactpersonen voor de pers:
MCS, Marguérite van der Heijden, tel. 023 – 562 82 08, e-mail margueritevdh@monogram.nl
of
Synology, e-mail marketing@synology.com

  • Print
  • PDF