19
maart
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

TAG Heuer, Google en Intel gaan samenwerken aan Zwitserse smartwatch

Kontich, 19 maart 2015TAG Heuer, Google en Intel gaan samenwerken om een Zwitserse smartwatch met Intel-technologie en Android Wear op de markt te brengen. Dit partnerschap combineert de specifieke expertise van de verschillende partners – luxe horloges, software en hardware. Hiermee begint een nieuw tijdperk van coöperatie tussen Zwitserse horlogemakers en Silicon Valley.

De samenwerking werd officieel bekendgemaakt op Baselworld 2015, tijdens een gezamenlijke persconferentie op de stand van TAG Heuer. De aankondiging werd gedaan door Jean-Claude Biver, voorzitter van de Watch Division LVMH Group en CEO van TAG Heuer, David Singleton, Director of Engineering in dienst van Android Wear en Mike Bell, Corporate Vice President en General Manager van Intels New Devices Group.

De drie ondernemingen gaan samen een luxe product ontwikkelen dat naadloos in het dagelijkse leven van de drager past. Het wordt een nieuw hoogtepunt op het gebied van innovatie, creativiteit en design uit het Californische Sillicon Valley en de Zwitserse ‘Watch Valley’ in La Chaux-de-Fonds.

“Met het samengaan van Zwitserse uurwerkmakers en Silicon Valley wordt een huwelijk gesloten tussen een verfijnde ambacht en technologische innovatie,” zegt Jean-Claude Biver. “Deze samenwerking kan alleen maar winnaars opleveren, want de verschillende disciplines versterken elkaar en het  potentieel van deze drie bedrijven is enorm.”

“De kwaliteit van Zwitserse horloges is wereldberoemd,” vult Guy Semon, General Manager van TAG Heuer, aan. “Voegen we hier de inbreng van twee bedrijven als Intel en Google aan toe, met hun creatieve technologie, dan ontketenen we een ware technologische revolutie in onze bedrijfstak. Ik ben er trots op dat TAG Heuer één van de pioniers van deze revolutie is.”

“Met de fusie tussen schoonheid en technologie inspireert het Zwitserse horloge al vele generaties kunstenaars en ingenieurs, waaronder die van Google,” zegt David Singleton. “We zijn daarom trots en blij dat we, samen met TAG Heuer en Intel, de kans krijgen om een unieke mix van emotie en innovatie op de luxe markt te brengen. Onder de vlag van Android Wear gaan we een horloge creëren dat beter, mooier én slimmer is.”

“We spannen ons voortdurend in om de praktische gebruiksmogelijkheden en de waarde van technologische innovaties voor de consument te vergroten,” zegt Mike Bell. “Intel is ervan overtuigd dat deze collectieve aanpak zal leiden tot innovatieve wearable technologie. De samenwerking met TAG Heuer en Google brengt onze visie op wearables een stap dichterbij de realisatie, met een onderscheidend product dat de smartwatch-markt naar een hoger niveau zal tillen.”

TAG Heuer
TAG Heuer is sinds 1860 de avant-garde van Zwitserse uurwerken. Met de uitvinding van bijzondere horloges en chronografen voor iedereen die wars is van conventies, heeft TAG Heuer altijd grenzen verlegd. De technische know-how heeft al zeer vroeg geleid tot extreme precisie in tijdweergave. De langdurige samenwerking met de autosport en andere elitesporten staat symbool voor teamwork en durf: TAG Heuer gaat altijd een stap verder dan de traditionele horloge-industrie. De identiteit van het merk is nauw verbonden met zijn anti-conformisme. De slogan #Dontcrackunderpressure is veel meer dan een stijlfiguur: het is een levensstijl. Meer informatie over TAG Heuer is te vinden op http://presscorner.tagheuer.com.

Over Google
Google is wereldleider in technologie waarmee mensen in contact komen met informatie. Google’s innovaties in zoeken en adverteren op internet hebben ertoe geleid dat de website van Google een essentieel onderdeel van internet is geworden en dat het merk één van de bekendste merken ter wereld is. Google is een handelsmerk van Google Inc. Alle overige bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke bedrijven waarmee ze zijn verbonden.

Over Intel
Intel, marktleider in computerinnovatie, ontwikkelt en bouwt essentiële technologieën die dienen als de bouwstenen voor computerapparatuur over de hele wereld. Intel loopt tevens voorop in maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Het bedrijf produceert onder andere ’s werelds eerste commercieel verkrijgbare ‘conflict-vrije’ microprocessors. Meer informatie over Intel is te vinden op http://newsroom.intel.com en op http://blogs.intel.com. Meer informatie over Intels inspanningen op het gebied van conflict-vrije grondstoffen is te vinden op http://conflictfree.intel.com. Intel is ook te volgen via Twitter: http://twitter.com/intel of http://twitter.com/IntelNederland.

Voor meer informatie:
Intel Benelux, Griet Aertgeerts, Communicatie Manager, e-mail: griet.aertgeerts@intel.com
TAG Heuer, Marine Lemonnier-Brennan, e-mail: marine.lemonnier@tagheuer.com
Google, Elizabeth Markman, e-mail: emarkman@google.com of press@google.com
of
MCS PR, Perlita Fränkel, telefoon +31 (0)23 562 82 08, e-mail: perlita@mcspr.nl.

  • Print
  • PDF