Hoofddorp,
22
september
2016
|
10:06
Europe/Amsterdam

The App Academy start eerste Android developer bootcamp in Nederland

The App Academy, de enige opleider in de Benelux specifiek voor het programmeren van mobiele apps, start op 24 oktober 2016 met haar eerste bootcamp voor het ontwikkelen van Android apps. De eerste aanmeldingen voor deze 12 weken durende Android bootcamp zijn reeds binnen. De eerdere bootcamps die The App Academy organiseerde, waren gericht op Apple's iOS.

Tijdens de bootcamp worden deelnemers tijdens een relatief kort maar intensief programma alle kennis en vaardigheden bijgebracht die zij nodig hebben om apps te ontwikkelen voor Android. Daar worden tevens prototyping opdrachten van business partners aan toegevoegd. Vergelijkbaar met stage-opdrachten, voeren de deelnemers van de bootcamp zo opdrachten uit die daadwerkelijk bijdragen aan de bedrijfsvoering van de opdrachtgevers.

Martijn Wuite, oprichter van The App Academy: “We zien een duidelijke behoefte bij organisaties maar ook bij individuele ontwikkelaars aan praktische kennis en vaardigheden voor het bouwen van Android apps. Dat sluit aan bij de algemeen sterk groeiende vraag naar mobiele apps binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Tegelijkertijd is er een groeiend tekort aan professionele ontwikkelaars, waardoor organisaties een achterstand dreigen op te lopen. Onze intensieve bootcamps bieden een oplossing voor deze uitdaging. We zijn dan ook trots dat we naast onze succesvolle iOS-bootcamps nu ook een training specifiek voor Android kunnen aanbieden.”

De bootcamp trainingen van The App Academy zijn verkorte beroepsopleidingen waarin de deelnemers binnen slechts enkele maanden worden opgeleid tot professioneel ontwikkelaar van mobiele apps. Daarbij worden moderne methodes toegepast, zoals Agile - Scrum, pair programming en rapid prototyping. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Kijk voor meer informatie over de Android bootcamp van The App Academy op http://www.theappacademy.nl/android-bootcamp.

The App Academy is gevestigd op Voorwerf 3A, Marineterrein, Kattenburgerstraat 5, 1018 JA Amsterdam, www.theappacademy.nl. Dit terrein, een voormalige marinebasis, ontwikkelt zich meer en meer als een inspirerende vestigingsplaats voor innovatieve bedrijven.

Over The App Academy

The App Academy is dé coding academy van Nederland en biedt vakgerichte beroepsopleidingen aan van 12 weken (‘bootcamp-trainingen’). De Academy leert ontwikkelaars de mindset en skills om mobiele apps te bouwen voor Apple's iOS of Google’s Android, waarbij alle aspecten van native app development aan de orde komen. Deze bootcamps zijn intensief, voltijds en scholen tevens ontwikkelaars van bedrijven binnen korte tijd om tot effectieve app-ontwikkelaars. Voor meer informatie: www.theappacademy.nl.