Veenendaal,
22
juni
2016
|
15:24
Europe/Amsterdam

UniSystems, Cegeka en OTE slepen contract van de Europese Commissie in de wacht

Het Unic2EU Consortium, samengesteld uit UniSystems, Cegeka Group en Hellenic Telecommunications Organisation (OTE), heeft een contract van de Europese Commissie in de wacht gesleept ter waarde van 34 miljoen euro. Het gaat om het derde lot uit de aanbesteding voor het NATACHA III Framework, dat betrekking heeft op consultancydiensten. Het is een interinstitutioneel contract dat naast de Europese Commissie ook 53 Europese instellingen, agentschappen en organen in 22 EU-landen omvat.

Het Natacha III Framework is het belangrijkste aankoopkanaal voor netwerk-, telecom- en videoconferentiemateriaal en professionele diensten voor de genoemde Europese overheidsorganisaties. Het contract heeft een looptijd van vier jaar en de geschatte waarde bedraagt ruim 34 miljoen euro.

Nikos Psimogiannos, International Business Unit Director of UniSystems: “De deelnemende EU-organisaties hebben ons dit derde lot van het voor hun ICT-operaties belangrijke project toevertrouwd. Het is een mijlpaal voor ons bedrijf en ons internationaal team en het verstevigt onze positie als strategische ICT-leverancier voor Europese overheidsorganisaties. Dankzij onze internationale focus, onze brede technische kennis en ervaring met het Natasha III-domein, zijn we in staat om resultaatgericht advies ten aanzien van technologische innovatie te geven. Dat vertaalt zich in een professionele dienstverlening waarmee we EU-organisaties optimaal kunnen ondersteunen.”

Jean-Yves Denis, Business Unit Manager EU Institutions bij Cegeka Group: “We gaan nu IT-infrastructuurdiensten leveren in 22 landen, waardoor we onze positie in Europa verder verstevigen. Dit contract draagt bij aan onze groeistrategie en ons doel een Europese IT-speler van formaat te worden.”

Grigoris Christopoulos, Business Sales & Marketing Executive Director van de OTE Group: “De OTE Group heeft al in de praktijk bewezen de expertise, schaalmogelijkheden, geloofwaardigheid en knowhow te hebben om complexe ICT-projecten te realiseren, in het bijzonder combinaties van telecommunicatie, IT en gespecialiseerde diensten. In het consortium kunnen we onze ervaring uit vorige projecten voor de private en publieke sector in Griekenland en daarbuiten aanwenden. Die ervaring heeft ons ook een marktleidende positie gegeven als een betrouwbare IT-integrator.”

Over Cegeka
Cegeka is een onafhankelijke, Europese ICT–dienstverlener. Het bedrijf helpt zijn klanten met IT-consultancy-opdrachten, de integratie van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Het van origine Belgische ICT-bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in de eigen datacenters in Hasselt en Geleen (NL). In Nederland heeft Cegeka vestigingen in Veenendaal en Eindhoven.

Cegeka stelt 3600 mensen tewerk. In 2015 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 369 miljoen euro, een groei van 31% ten opzichte van 2014. Cegeka heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa. Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie.

Contact voor journalisten:
MCS PR
Carolien Hoogerwaard
T: (023) 56 28 208
E: carolien@mcspr.nl