Veenendaal,
04
oktober
2016
|
11:32
Europe/Amsterdam

UZ Leuven en Cegeka bundelen krachten voor elektronisch patiëntendossier van de toekomst

UZ Leuven en Cegeka kondigen een samenwerking rond het elektronisch patiëntendossier (EPD) aan. Beide instellingen zullen hiervoor op korte termijn een joint venture oprichten. De basis van de samenwerking is het bestaande EPD-pakket KWS van UZ Leuven, het resultaat van jarenlange ontwikkeling en opgedane kennis in UZ Leuven en zijn partnerinstellingen. Ook Cegeka brengt 20 jaar ervaring in met healthcare oplossingen, momenteel gebruikt door verschillende Vlaamse ziekenhuizen. Die ervaring in combinatie met Cegeka’s technologische knowhow vormen de ingrediënten voor een succesvolle toekomst.

Het KWS vormt voor de aangesloten nexuz health-ziekenhuizen (nexuz health is een medisch samenwerkingsverband tussen een aantal Vlaamse ziekenhuizen waarbij het patiëntendossier gedeeld wordt met zorgverleners in deze ziekenhuizen) een gemeenschappelijk elektronisch patiëntendossier waarmee de zorgverleners optimaal kunnen samenwerken. Het EPD is ook geconnecteerd met huisartsen en tandartsen via de voorzieningen van het e-healthplatform. Patiënten kunnen onder andere afspraken, facturen en beeldmateriaal online raadplegen. Zo vormt het EPD-pakket een essentieel onderdeel van een veilige, kwaliteitsvolle en betaalbare patiëntenzorg.

“Wij hebben jaren met hart en ziel aan nexuz health gewerkt . Met deze joint venture kunnen we het project verder uitbreiden en professionaliseren”, zegt prof. dr. Bart Van den Bosch, CIO van UZ Leuven.

“Met deze joint venture willen we de toekomst van het nexuz health project verzekeren. We willen verder technologisch up-to-date oplossingen bieden aan de ziekenhuizen, voor een schappelijke prijs”, voegt prof. dr. Marc Decramer, gedelegeerd bestuurder van UZ Leuven, toe.

“De joint venture past in Cegeka’s strategie om specifieke sectoroplossingen aan te bieden. Wij kijken uit naar deze samenwerking om ons engagement in de healthcare sector te versterken. Concreet willen we samen nexuz health verder uitbouwen, commercialiseren, implementeren en nieuwe healthcare toepassingen ontwikkelen”, zegt André Knaepen, CEO van Cegeka.

De op te richten joint venture is het resultaat van een gunningsprocedure, waarbij Cegeka – UZ Leuven als sterkste combinatie uit de bus kwam.

Meer informatie over nexuz health vindt u hier. Informatie over het healthcare aanbod van Cegeka kunt u hier lezen.

Foto’s van Marc Decramer en André Knaepen kunt u hier downloaden.

Over UZ Leuven

Al meer dan 80 jaar staat UZ Leuven synoniem voor kwaliteitsvolle en vernieuwende medische zorg. Respect voor de diversiteit van alle patiëntengroepen en aandacht voor de mens achter de patiënt staat altijd voorop. Met 1995 bedden is UZ Leuven het grootste universitaire ziekenhuis in België. 9000 medewerkers zetten zich dagelijks in om een gediversifieerde en specialistische patiëntenzorg aan te bieden en werken voortdurend aan verbetering en vernieuwing van deze zorg. De sterkte van UZ Leuven ligt in de combinatie van klinische kwalitatieve patiëntenzorg, innovatief onderzoek en academisch onderwijs. UZ Leuven behaalde als eerste Belgische ziekenhuis het internationale JCI-label voor veilige en kwaliteitsvolle zorg.

Over Cegeka

Cegeka is een onafhankelijke, Europese ICT–dienstverlener. Het bedrijf helpt zijn klanten met IT-consultancy-opdrachten, de integratie van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Het van origine Belgische ICT-bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in de eigen datacenters in Hasselt en Geleen (NL). In Nederland heeft Cegeka vestigingen in Veenendaal en Eindhoven.

Cegeka stelt 3600 mensen tewerk. In 2015 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 369 miljoen euro, een groei van 31% ten opzichte van 2014. Cegeka heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Italië Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa. Bezoek www.cegeka.com voor meer informatie