21
november
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Van Gansewinkel migreert 2.500 medewerkers naar Windows 8, Office 365 en Office 2013

Veenendaal, 21 november 2013 – Bij het waste management & recycling bedrijf Van Gansewinkel installeert Cegeka Microsoft Windows 8 en Office 2013 op de pc’s van 2.500 medewerkers. Voor de mailbox kiest Van Gansewinkel voor Office 365. ICT-dienstverlener Cegeka verzorgt de hele migratie en bijhorende ondersteuning.

Windows 8 betekent een grote vernieuwing en een stap voorwaarts. Van Gansewinkel zal de migratie per locatie aanpakken en zal gedurende de migratie met extra medewerkers ter plaatse zijn om hen wegwijs te maken in deze nieuwe manier van werken. Uiteraard kunnen ze op Cegeka’s helpdesk rekenen. Zodra de implementatie in de Benelux rond is, volgt een evaluatie waarna de andere landen aan de beurt zijn: Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Polen, Portugal en Tsjechië.

Contractverlenging
Cegeka levert al sinds 1998 diensten aan Van Gansewinkel en beheert er de IT-infrastructuur, 2.500 werkplekken, datacenter-oplossingen zoals housing, hosting en technisch applicatiebeheer inclusief helpdeskdiensten.

“Een outsourcingleverancier moet heel goed passen bij de bedrijfscultuur van zijn klant. Wij zoeken een partner die snel inspeelt op nieuwe technologieën en mogelijkheden én flexibel is. De contractverlenging van vier jaar bevestigt onze uitstekende verstandhouding”, zegt Fred Peters, directeur Corporate ICT bij Van Gansewinkel.

“De keuze van Van Gansewinkel voor Microsoft Windows 8, Office 365 en Office 2013 komt op het juiste moment. Office 2003 en ook Windows XP hebben het einde van hun levensduur bereikt. De nieuwe versies bieden aanzienlijk meer mogelijkheden, zijn veiliger en zijn vooral beter afgestemd op de zakelijke behoeften van nu”, zegt Arjan Oude Kotte, Director Small and Midmarket Solutions & Partners bij Microsoft Nederland. “Daarnaast hebben de medewerkers van Van Gansewinkel dankzij Office 2013  nu overal en altijd toegang tot hun kantoorautomatisering in de cloud, waardoor zij nu ook kunnen overstappen op ‘het nieuwe werken’.”

“Dat we het contract direct met vier jaar konden verlengen is mooi, omdat Van Gansewinkel en Cegeka al 15 jaar samenwerken: nu op weg naar de 20”, voegt Zander Colaers, directeur Outsourcing bij Cegeka daaraan toe.

Fred Peters besluit: “Ik kijk uit naar de communicatiesoftware Lync waarmee we schermen kunnen delen, kunnen chatten, bellen of videoconferenties kunnen houden. Met de zogenoemde ‘presence’ functie zie je of iemand in vergadering, aan de telefoon of bereikbaar is. Het biedt onze klanten en medewerkers flexibiliteit, het bespaart reistijd en het vermindert daarmee ook nog eens de uitstoot van CO2. Onze kantoorautomatisering brengen we naar de cloud, zodat deze altijd en overal bereikbaar is. Ook interessant aan Office 2013  is dat we met de nieuwste versie van SharePoint voor ons documentbeheer kunnen werken.”

Over Cegeka
Cegeka is een succesvolle onafhankelijke ICT–dienstverlener in de Benelux. Het bedrijf helpt zijn klanten met diensten voor detachering, de implementatie en integratie van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen en outsourcing. Het van origine Belgische ICT-bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in de eigen datacenters in Hasselt, Leuven, Veenendaal (NL) en Polen. Cegeka biedt voor ruim 2100 mensen werk. In 2012 realiseerde Cegeka een omzet van ongeveer 215 miljoen euro, een groei van 8% terwijl de markt stagneerde.   Cegeka heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Polen en Roemenië.

Cegeka levert in Nederland specifieke ERP-oplossingen aan de sectoren wonen en zorg. Daarnaast is Cegeka sterk in opkomst als outsourcingleverancier in de Benelux voor het middensegment van het bedrijfsleven. Voor meer informatie: www.cegeka.nl.

Cegeka
Lilian Michaelsson
Marketing en Communicatie
Gildetrom 27-33
3905 TB Veenendaal
T: (0318) 41 00 00
M: 06 250 950 98

Contact voor journalisten:
MCS Public Relations
Perlita Fränkel
T: (023) 56 28 208
E: perlita@mcspr.nl 

  • Print
  • PDF