12
augustus
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Veenman breidt aanbod uit met Lifesize videoconferencing

Capelle a/d IJssel, 12 augustus 2015 Veenman, specialist op het gebied van geïntegreerd documentbeheer, breidt zijn aanbod uit met een complete oplossing voor video vergaderen. Deze oplossing is ontwikkeld door Lifesize (een onderdeel van Logitech S.A.), marktleider op het gebied van High Definition cloud-videoconferencing. Het Lifesize-systeem is zeer eenvoudig in het gebruik, biedt een hoge beeldkwaliteit en de benodigde infrastructuur draait in de Cloud. Met deze schaalbare oplossing brengt Veenman video-vergaderen binnen bereik van het MKB(+), zonder concessies te doen aan beeld- en geluidskwaliteit.

LifeSize_persbericht_08-2015

Dankzij partnerships met Samsung en Vogels is de Professional Services-afdeling van Veenman in staat om bij klanten volledige videoconferencing-projecten te realiseren, inclusief advies, (cloud)implementatie, de benodigde hardware, training van medewerkers en ondersteunende diensten.

Arjan Karssen, Business Solutions Manager van Veenman “Onze relaties, vooral MKB(+) organisaties, vragen steeds vaker naar oplossingen voor video-vergaderen. Zij zien het nut, maar willen een betere kwaliteit dan de gratis mogelijkheden (Skype, Facetime) tegen kosten die te overzien zijn. Lifesize werkt met professionele hardware en de software is per gebruiker te berekenen. We gebruiken de Lifesize-oplossing ook zelf, bijvoorbeeld voor het salesoverleg tussen onze regionale kantoren. Naast het gemak en effectiviteit, levert dit ons een grote besparing op reistijd, zo’n 60 tot 70% minder, wat neerkomt op een halve dag per persoon.”

Waarde
De waarde van video-vergaderen is niet alleen te vinden in besparingen op reistijd. Veenman ziet dat videovergaderingen niet alleen korter zijn, maar ook effectiever dan fysieke vergaderingen. Ook kunnen bijvoorbeeld experts via deze weg gemakkelijk hun bijdrage aan een vergadering leveren, zonder dat ze hoeven te reizen en de gehele vergadering moeten bijwonen. Wie niet bij de meeting zelf aanwezig was, kan dankzij de pas geïntroduceerde record button achteraf de meeting alsnog bijwonen.

Bovendien is video-vergaderen heel wat anders dan met deelnemers aan een grote tafel zitten met een beamer en/of flipover ernaast, en kan daardoor aantrekkelijk zijn voor de nieuwe generatie werknemers.

Spontane en geplande gesprekken
Lifesize maakt het mogelijk deelnemers aan een vergadering direct te bellen. Ook is het mogelijk in te bellen zonder dat een nieuw inbelnummer nodig is. Wanneer nieuwe gebruikers worden toegevoegd aan Lifesize Cloud, worden ze ook direct toegevoegd aan het adresboek. Via dit boek kan iedereen met elk video-vergadersysteem rechtstreeks contact met elkaar opnemen.

Beveiliging
De Lifesize Cloud software legt het contact met de deelnemers, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken (videosysteem, laptop, tablet en smartphone) voor het video-vergaderen. In tegenstelling tot veel andere web-based of cloud conferencing oplossingen onderscheidt LifeSize (Cloud) zich door gebruik te maken van de zwaarste encryptie/security-standaarden.

Abonnement
De Lifesize Cloud-software wordt aangeboden in de vorm van een abonnement waarbij het niet meer uitmaakt waar en met welk device – PC’s, tablets, smartphones – een videogesprek beantwoord wordt. Lifesize Cloud is compatibel met PC/Mac, iOS & Android, Microsoft Office 365, Skype for Business en alle andere merken videoconferencing, waaronder Cisco, Polycom, Vidyo en Avaya/Radvision.

Altijd dezelfde look & feel
De meetingroom-oplossingen van LifeSize (de Icon-serie) bestaan uit een Full-HD camera, High Definition-audiotechnologie, en een gebruiksvriendelijk touch-panel. Hiermee is het mogelijk gemakkelijk vanaf een smartphone een videoconferentie op te zetten. De meetingroom-systemen kunnen eenvoudig gekoppeld worden met Lifesize Cloud en hebben vanaf elk device dezelfde look & feel, bedieningsgemak en functionaliteiten.

Meer informatie over de Lifesize-oplossing voor video-vergaderen is te vinden op www.videocommuniceren.com.

Over Veenman
Veenman is een onafhankelijke partner die organisaties helpt bij het inrichten en optimaliseren van hun informatie- en documentmanagement. Als specialist op het gebied van Integrated Document Management (geïntegreerd documentbeheer) structureert, optimaliseert en digitaliseert Veenman informatie- en documentstromen, zowel on premise als in de cloud. Naast het hoofdkantoor in Capelle a/d IJssel, heeft Veenman vestigingen in Amsterdam, Best en Zwolle. De onderneming maakt deel uit van Xerox Corporation. Voor meer informatie: www.veenman.nl.

Contact voor de pers
Veenman
Hanneke Mulder
Marketing Manager
T: 010 28 46 320
E: hanneke.mulder@veenman.nl

MCS PR
Carroll Florentinus
T: 023 56 28 208
E: veenman@mcspr.nl

  • Print
  • PDF