27
januari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

VINT van Sogeti lanceert eerste Design-to-Disrupt rapport

2015 wordt het jaar van de digitale disruptie

Vianen, 27 januari 2015

Het Verkenningsinstituut voor Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti trapt het nieuwe jaar af met het eerste rapport over digitale disruptie. Deze eerste Design-to-Disrupt-notitie vormt de start van een onderzoek naar innovatieversnelling die dankzij nieuwe technologie overal plaatsvindt. Dit eerste rapport geeft inzage in de huidige ontwikkelingen waarmee sectoren volledig overhoop worden gegooid. Deze notitie maakt deel uit van een serie van vier rapporten over digitale disruptie die in de loop van 2015 zullen verschijnen.

“2015 wordt het jaar van de digitale disruptie”, aldus Menno van Doorn, directeur van VINT. “Disruptie is de nieuwe standaard. Tot voor kort hadden weinig gevestigde organisaties de digitale uitdagers vroegtijdig op het vizier. Bedrijven als Airbnb, Uber en het Nederlandse Peerby komen veelal van buiten de eigen sector en werden aanvankelijk niet serieus genomen. Zo bezorgt ook WhatsApp traditionele telecommunicatiebedrijven enorme omzetverliezen. Inmiddels is een groot deel van de gevestigde orde zich bewust van de noodzaak om non-stop te experimenteren met innovatie.”

Dit eerste rapport van de vierluik over digitale disruptie vertelt over de exponentiële ontwikkeling van technologie en innovatie versus organisaties die veelal achter deze groei aanlopen. Het rapport geeft definities van verschillende typen innovaties en adviseert bedrijven en instellingen innovatie tot een bedrijfsstrategisch speerpunt te maken. De technologie biedt kansen voor zowel nieuwe uitdagers als voor de digitale transformatie van bestaande organisaties. Het rapport beschrijft verder de vier belangrijkste uitdagingen op het gebied van digitale disruptie en de gevolgen voor de rol van de Chief Information Officer (CIO).

Sander Duivestein, Jaap Bloem, Menno van Doorn en Thomas van Manen zijn de auteurs van deze notitie ‘Design-to-Disrupt – Een executive introductie’. Naar verwachting zal het tweede rapport met de titel ‘Nieuwe digitale concurrentie’ in maart verschijnen.

Het rapport is te downloaden via http://bit.ly/1Aifj6b.

De definitie van disruptieve innovatie is een technologie die lang onder de radar blijft, maar dan ineens overal opduikt en de markt overhoop gooit.

Over VINT
Het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van IT-dienstverlener Sogeti doet onderzoek naar belangrijke technologische ontwikkelingen. Afgelopen jaren heeft VINT onderzoek gedaan naar Open-Source innovatie en Crowdsourcing (2006), social media (2008), de crisis en paradigmaverschuiving (2010), het App Effect (2012), Big Data (2013) en Internet-of-Things (2014). VINT is opgericht in 1994 en heeft inmiddels ook meer dan 10 boeken en een groot aantal videoproducties gelanceerd.

Over Sogeti Nederland B.V.
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Noot voor de redactie: neem voor meer informatie contact op met Jolanda Peek,
06-52327513.

  • Print
  • PDF