20
oktober
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Woningcorporatie Lefier start met Dynamics Empire totaaloplossing van cegeka-dsa

Veenendaal, 20 oktober 2014 – Woningcorporatie Lefier neemt vandaag de IT-totaaloplossing Dynamics Empire van cegeka-dsa in gebruik. Dit nieuwe primaire IT-systeem vergroot de efficiency en geeft meer zicht op de bedrijfsprocessen, waardoor de corporatie beter kan sturen.

Lefier is een innovatieve woningcorporatie in Noord-Nederland (Emmen, Groningen, Hoogezand en Stadskanaal). Het is een maatschappelijk betrokken, daadkrachtige organisatie die dicht bij haar huurders en partners staat en die diep geworteld is in de lokale gemeenschappen. Lefier staat voor de opgave om efficiënter te gaan werken, want door de komst van onder andere de verhuurdersheffing, ontstaat er een grote financiële druk. Efficiënter werken moet leiden tot een verlaging van de netto bedrijfskosten.

Een belangrijke ‘enabler’ voor deze besparing is de overstap op één integraal primair IT-systeem voor de gehele corporatie, inclusief uniforme definities en registraties. Lefier is ontstaan uit een fusie van drie corporaties, elk met een ander IT-systeem. Ook hierdoor was het nodig om tot één IT-systeem te komen. Na een uitgebreid selectietraject is de keuze gevallen op Dynamics Empire van cegeka-dsa.

Henk Fissering, projectleider van Hoffman Krul & Partners, is door Lefier ingeschakeld voor het selectie- en implementatietraject: “We zijn uitgekomen bij Dynamics Empire omdat deze oplossing meer functionaliteit biedt dan de andere oplossingen en bovendien ook verder is in de groei. Dankzij de oplossing van cegeka-dsa beschikt Lefier nu over één administratie en één systeem. De samenwerking met cegeka-dsa is prima bevallen. De teams die aan het project hebben gewerkt waren zeer betrokken en dat heeft er ongetwijfeld toe bijgedragen dat de implementatie binnen de gestelde tijd en het budget is afgerond.”

Bud Scheffer, programmamanager cegeka-dsa: “Het bijzondere van dit traject is dat zowel het primaire systeem als de nieuwe Lefier-organisatie live gaan. In het project hebben partijen elkaar continu getoetst om deze samenloop haalbaar te maken. Het is een grote prestatie van cegeka-dsa en de Lefier-medewerkers dat dit doel nu bereikt wordt.”

Voor de implementatie van Dynamics Empire is anderhalf jaar geleden het project ONE! van start gegaan – ONE! staat voor ‘Op Naar Eén Empire!’. Dit project is gelijk opgegaan met een reorganisatie om de drie fusiecorporaties om te vormen tot één organisatie. Bij Lefier gaan nu ongeveer 330 medewerkers met het nieuwe systeem aan de slag.

Lefier gebruikt alle ERP-functionaliteit van Dynamics Empire voor de primaire corporatieprocessen. Voor enkele onderdelen, zoals het klantcontactcenter en het document management systeem worden afzonderlijk systemen gebruikt die aan het primaire systeem gekoppeld zijn. Het totale systeem levert eenduidige en consistente informatie op. Door inhoudelijk betere rapportages en stuurinformatie kan Lefier zijn bedrijfsvoering verder verbeteren.

Over cegeka-dsa – samen vernieuwen
Cegeka-dsa levert integrale software en services voor een vitale, transparante en efficiënte zorg- en vastgoedmarkt. Het bedrijf doet dat vanuit de overtuiging dat het mogelijk is organisaties ook in een veranderende omgeving sterker te maken, voor nu en later. Cegeka-dsa verzorgt het gehele traject, van advies en implementatie tot en met beheer en onderhoud. Cegeka-dsa is op 1 januari 2014 ontstaan uit het samengaan van Cegeka Nederland en DSA•VISION. Voor meer informatie: www.cegeka-dsa.nl.

Contact voor journalisten:
MCS PR
Perlita Fränkel
T: (023) 56 28 208
M : 06 54685192
E:  perlita@mcspr.nl

  • Print
  • PDF