08
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Woningcorporatie RWS besteedt ICT-infrastructuurbeheer volledig uit aan Cegeka

De Zeeuwse woningcorporatie RWS (Regionale Woningbouwvereniging Samenwerking) heeft na een uitvoerig selectietraject gekozen om het beheer van de ICT-infrastructuur en de bedrijfsapplicaties bij Cegeka onder te brengen. Een belangrijk voordeel voor RWS is dat de organisatie veel minder zorg en aandacht hoeft te besteden aan ICT en zich beter kan concentreren op haar kerntaken. De transfer zal in de zomer van dit jaar afgerond zijn.

RWS beheert op dit moment ruim 6.400 huurwoningen in de gemeenten Goes, Kapelle en Noord-Beveland en is daarmee een van de grotere woningcorporaties in Zeeland.

Maarten Sas, directeur-bestuurder van RWS: “Naar aanleiding van een noodzakelijke vernieuwing van de huidige infrastructuur hebben we nagedacht over de strategie voor de toekomst: zelf onze ICT blijven verzorgen of uitbesteden? Zelf doen of inhuren vergt veel kennis in huis, dit is niet meer haalbaar voor een organisatie als RWS. We hebben toen besloten om het beheer van onze ICT-infrastructuur, inclusief de bedrijfsapplicaties volledig uit te besteden.  Het functioneel beheer, procesmanagement en de regie houden we in eigen hand. Voor de uitbesteding waren we uiteindelijk uitgekomen op twee aanbieders die vergelijkbaar waren. Vanwege de integrale aanpak, de verwachte manier van serviceverlening en het heldere aanbod is de keuze voor ons op Cegeka gevallen.”

Veilige en bewezen aanpak

Cegeka neemt eerst de IT inrichting over zoals die op dit moment is ingericht. Daarna wordt deze overgezet naar de bewezen Cegeka-standaarden en wordt de IT-infrastructuur volledig vernieuwd. De onderliggende infrastructuur is gebaseerd op een private cloud die bij Cegeka in het datacenter in Veenendaal is ondergebracht. Verder verzorgt Cegeka de internettoegang, het draadloze netwerk, de levering van hardware (waaronder de thin clients, laptops en desktops), hosting van het intranetplatform, en de servicedesk. Daarnaast neemt Cegeka ook het beheer van de bedrijfsapplicaties op zich.

Jan Willem van den Bos, directeur bij Cegeka: “De outsourcingsovereenkomst van RWS is voor ons een bevestiging dat er behoefte is aan een IT-dienstverlener met het profiel van Cegeka. We zijn in staat om een compleet dienstenpakket te bieden, waarbij we voor RWS het enige aanspreekpunt zijn. Er zijn weinig partijen in de markt die zowel op applicatie- als op infrastructuurniveau de volledige keten kunnen bewaken. Daarbij zorgt onze kennis in de woningcorporatiesector voor extra toegevoegde waarde”.

 

Over Cegeka – van dichtbij meemaken

Cegeka is een succesvolle onafhankelijke ICT–dienstverlener. Het bedrijf helpt zijn klanten met diensten voor detachering, de implementatie en integratie van ICT-infrastructuur, de ontwikkeling en implementatie van bedrijfssoftware en outsourcing. Het van origine Belgische bedrijf huisvest ICT van zijn klanten in eigen datacenters in Hasselt, Leuven, Veenendaal (NL) en Polen en maakt tegelijkertijd ook gebruik van Public Cloud diensten. Cegeka biedt werk aan ruim 2100 mensen. In 2012 realiseerde Cegeka een omzet van meer dan 214 miljoen euro ten opzichte van 198 miljoen euro in 2011. Cegeka heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Polen en Roemenië. Voor meer informatie: www.cegeka.nl.

  • Print
  • PDF