23
juli
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Wooncompagnie besteedt ICT volledig uit aan Cegeka

Veenendaal, 23 juli 2012 – Woningcorporatie Wooncompagnie heeft de gehele centrale ICT-infrastructuur uitbesteed aan Cegeka. De uitbesteding omvat het onderbrengen van de infrastructuur in het datacenter van Cegeka, het technisch applicatiebeheer, ondersteuning en onderhoud van de applicaties, het netwerkbeheer en het werkplekbeheer. Dankzij de uitbesteding kan Wooncompagnie zich volledig richten op haar primaire zaken en ervoor zorgen dat de informatie- en automatisering dit ondersteunt. De uitbestedingsovereenkomst heeft een looptijd van 4,5 jaar.

“Met de uitbesteding gaan we verder op de eerder ingeslagen weg. Ons doel was de ICT-dienstverlening niet meer in eigen huis te houden en de zorg daarvoor bij specialisten onder te brengen. Doelstelling is om vanaf december dit jaar onze hardware en het beheer op de IT infrastructuur, grotendeels bij Cegeka te hebben ondergebracht,” zegt René Mackenbach, coördinator informatiemanagement van Wooncompagnie. De woningcorporatie had twee goede kandidaten op het oog om de uitbesteding te verzorgen. De keuze viel op Cegeka vanwege het goede en realistische aanbod en een goed gevoel bij de organisatie. Daarbij hielp ook het feit dat Wooncompagnie voor haar primaire bedrijfsapplicaties oplossingen van Cegeka gebruikt.

“We vinden dat Cegeka goed past bij onze organisatie. Net als wij staan zij met beide benen op de grond,” zegt Mackenbach. “De belangrijkste voordelen van de uitbesteding zijn dat we ons niet meer druk hoeven te maken over de ICT-techniek en dat we gemakkelijk kunnen opschalen. Dat betekent dat we zonder ingewikkelde toestanden aansluiting kunnen vinden bij nieuwe ontwikkelingen.”

Hero de Klaver, directeur Wonen Cegeka Nederland: “Na een roerige tijd staan woningcorporaties nu voor grote uitdagingen. Met het uitbesteden van hun automatisering kunnen zij ruimte vrijmaken om deze uitdagingen beter het hoofd te kunnen bieden. Voor ons is daarbij een hechte samenwerking essentieel, want bij uitbesteden gaat het niet alleen om de juiste oplossing, maar ook om de dagelijkse relatie met de klant.”

De komende maanden worden alle IT-systemen van Wooncompagnie, inclusief de applicaties van derden, overgezet naar het datacenter van Cegeka, in de vorm van een private cloud. Begin volgend jaar vindt dan nog een optimalisatieslag plaats, waarbij het vooral gaat om het technische gedeelte.

Over Wooncompagnie

‘Mensen goed en betaalbaar laten wonen in een aantrekkelijke leefomgeving.’ Van oudsher is dat de missie van Wooncompagnie. Daarnaast is Wooncompagnie een maatschappelijke onderneming die haar verantwoordelijkheid neemt voor leefbaarheid, veiligheid, huisvesting – ook van kwetsbare groepen – het milieu en de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Wooncompagnie heeft 150 medewerkers en heeft ruim 13.000 woningen in Noord-Holland. Voor meer informatie www.wooncompagnie.nl.

Over Cegeka – van dichtbij meemaken

Cegeka is een succesvolle onafhankelijke ICT–dienstverlener in de Benelux, met eigen datacenters in Hasselt, Leuven en Veenendaal waar het de computersystemen van zijn klanten huisvest. Het bedrijf heeft in totaal 1.600 medewerkers. In Nederland bedient Cegeka vanuit vestigingen in Veenendaal en Gorinchem met zo’n 300 medewerkers al ruim 25 jaar zijn klanten. Cegeka levert in Nederland ERP-oplossingen en outsourcing aan de sectoren wonen en zorg. Daarnaast is Cegeka sterk in opkomst als outsourcingleverancier voor het middensegment van het Nederlandse bedrijfsleven. Voor meer informatie: www.cegeka.nl.

Cegeka

Lilian Michaelsson

Marketing en Communicatie

Gildetrom 27-33

3905 TB Veenendaal

T: (0318) 41 00 00

M: 06 250 950 98

 

Contact voor journalisten:

Monogram Communication Strategies (MCS)

Perlita Fränkel

T: (023) 56 28 208

E: perlitaf@monogram.nl

  • Print
  • PDF