15
april
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Yonder verscherpt focus op klantrelatie bij het uitbesteden van softwareontwikkeling

Stroomlijning van de ‘flow’ tussen de commerciële en deliveryprocessen

Yonder, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS) en aanbieder van oplossingen voor de uitbesteding van softwareontwikkeling, heeft een nieuwe organisatiestructuur doorgevoerd die zorgt voor meer focus op de klantrelatie en die het end-to-end proces van de uitbesteding – van marketing tot aflevering – stroomlijnt.  

Yonder heeft daartoe de functie Business Unit Director in het leven geroepen: één voor de softwarebedrijven die behoren tot TSS en één voor de overige softwarehuizen. Deze functies worden vervuld respectievelijk door Daniel Lar, sinds 1996 in dienst bij Yonder, en Carlos Hagenaars (klik hier voor het bericht over de benoeming van Carlos Hagenaars). De directors zijn verantwoordelijk voor het uitbreiden van het dienstenportfolio voor bestaande klanten. Daarnaast legt Carlos Hagenaars zich  ook toe op het binnenhalen van nieuwe klanten.

Ramon Zanders, Directeur van Yonder: “De Business Unit Directors gaan de marktvraag in kaart brengen en vervolgens vertalen naar innovatieve, repliceerbare en schaalbare uitbestedingsoplossingen voor softwareontwikkeling. Zij moeten dus de wensen en pijnpunten van de klant herkennen en eventuele reserves met betrekking tot outsourcing weten te weerleggen. Ze hebben een solide achtergrond in het deliveryproces van softwareontwikkeling. Door een director per klantgroep verantwoordelijk te maken voor het gehele traject van het begin tot het eind, van marketing tot aflevering, is het voor klanten duidelijk wie eindverantwoordelijk is voor het volledige uitbestedingsproces. Bovendien zorgt deze aanpak voor een betere stroomlijning van de uitbesteding. Daarom zijn de Business Unit Directors ook zelf verantwoordelijk voor de aansturing en de motivatie van de verschillende teams met hoog opgeleide mensen.”

De nieuwe organisatiestructuur van Yonder zorgt ook voor een versterking van de kerncompetenties. Door het inzicht in de behoeften van de klant en het overzicht van de oplossingen die Yonder hiervoor levert, kan het bedrijf innovatievere en beter schaalbare software ontwikkelen. Bovendien weet Yonder hoe de marktvraag het beste kan worden ‘vertaald’ naar goede oplossingen op basis van reeds bestaande software. Daarbij is Yonder in staat nieuwe mogelijkheden voor deze bestaande software te zien.   

Hierbij gaat het bedrijf uit van methoden die de volgende doelstellingen voor uitbesteding van softwareontwikkeling ondersteunen: verbeterde time-to-market, technologisch innovatief en kostenbesparend.

Over Yonder

Yonder, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), biedt innovatieve oplossingen voor de outsourcing van softwareontwikkeling aan voor ISV’s die op basis van standaard software horizontale of verticale marktoplossingen leveren. Yonder stelt ISV’s in staat hun business te verbeteren en maakt technologische innovatie mogelijk. Yonder is een near-shoring bedrijf met het hoofdkantoor in Utrecht en vestigingen voor softwareontwikkeling te Cluj en Iasi in Roemenië. Yonder heeft bijna 250 werknemers en heeft klanten in diverse West-Europese landen; de meerderheid van hen bevindt zich in de Benelux. Yonder is opgericht in 1993 en viert dit jaar zijn twintigjarig bestaan. Voor meer informatie: www.tss-yonder.com.

Over Total Specific Solutions

Total Specific Solutions (TSS) is een van de grootste niet-beursgenoteerde softwareondernemingen van Nederland. De TSS bedrijven zijn gespecialiseerde technologiebedrijven met een focus op een specifieke expertise of een specifieke marktsector (vertical market) software. De TSS bedrijven zijn: Everest, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Local Government, PinkRoccade Healthcare, TASS en Yonder. TSS is een strategische marktspeler: één onderneming, één gedeelde marktvisie en een volledig commitment aan de markten waarin de TSS bedrijven opereren. Voor meer informatie: www.totalspecificsolutions.nl.

Contact
Monique van Galen Last
Marketing & Communicatie
Telefoon: 06 55 83 19 28
E-mail: monique.van.galen@tss-yonder.com

  • Print
  • PDF