Hoofddorp,
14
oktober
2015
|
14:26
Europe/Amsterdam

Zes Nederlandse organisaties maken kans op Prestigieuze Europese innovatieprijs

Brussel, 14 oktober 2015 – Op donderdag 22 oktober 2015 zal IPACSO voor de tweede maal zijn Cyber Security and Privacy Innovation Awards uitreiken in Living Tomorrow (Vilvoorde, België). Dit jaar maken de Nederlandse organisaties Coblue Cybersecurity B.V., Idtopiq, Intelworks/Eclectic IQ, Redsocks, Threadstone en Saxion kans op eenIPACSO Innovation Award. Na de eerste selectie blijven er in totaal dertig kandidaten over.

IPACSO (Innovation Framework for Privacy & Cyber Security Market Opportunities) is een activiteit van het cybersecuritycluster LSEC, en het resultaat van een project van de Europese Commissie om samen met incubators en onderzoeksinstellingen nieuwe kansen in cybersecurity en privacy in Europa sneller te ontdekken en starters te helpen met de beste begeleiding door de juiste captains of industry.

Zes Nederlandse finalisten
Organisaties konden sinds februari 2015 hun kandidatuur indienen. Uit een lange lijst inzendingen heeft IPACSO 30 Europese bedrijven geselecteerd die kans maken op een prijs in een van de zeven categorieën: Cyber Security ProductCyber Security Service,Innovative Cyber Security CompanyInnovative Privacy CompanyICT Security Innovation, Privacy of Cyber Security Innovator en Innovative Cyber Security or Privacy Research with Potential. Die laatste prijs voor onderzoek is dit jaar nieuw.

Onder de kandidaat-winnaars zijn de volgende zes Nederlandse bedrijven: Coblue Cybersecurity B.V. (securitydienstverlener), Idtopiq (automatisering van industriële en bouwprocessen) Intelworks/Eclectic IQRedsocks en Threadstone (de leveranciers van securityoplossingen) en Saxion (kenniscentrum voor leefomgevingen).

De andere genomineerden komen uit België, Duitsland, Estland, Frankrijk, Ierland, Israël, Noorwegen, Spanje, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.

 Er zal er ook een speciale, persoonlijke award worden uitgereikt als erkenning voor een uitzonderlijke bijdrage aan de ontwikkeling van cyberbeveiliging en privacy in Europa.

###

Over IPACSO
IPACSO (Innovation Framework for Privacy & Cyber Security Market Opportunities) wordt door het Directoraat-generaal DG CONNECT van de Europese Commissie ondersteund in het kader van het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma FP7. De Belgische vakvereniging LSEC, het softwaresecuritybedrijf VASCO Data Security, het Ierse Waterford Institute of Technology, het Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung, en het Ierse Espion zijn de oprichters van het IPACSO consortium. Het project loopt tot oktober 2015. Kijk voor meer informatie op www.ipacso.eu.

Contact:
LSEC, Wim Stoffelen
M: +31 622040562
E: wim.stoffelen@leadersinsecurity.org

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
Rafaël Tirmarche
T: +32 (0)9 210 53 59
M: +32 (0)476 689 492
E: rafael@quadrantcommunications.be